Докато все още няма категорично потвърждение за смъртта на Евгений

...
Докато все още няма категорично потвърждение за смъртта на Евгений
Коментари Харесай

Властите във Великобритания и САЩ допускат, че Пригожин е мъртъв

Докато към момента няма изрично удостоверение за гибелта на Евгений Пригожин, западни държавни управления към този момент позволяват, че той фактически е умрял.

Русия продължава да проверява самолетната злополука край Москва, а от английското военно министерство разясниха, че нямат безапелационни данни, че водачът на " Вагнер " е бил на борда на разрушилия се аероплан. Но допълниха, че е " доста евентуално той в действителност да е мъртъв ". 

От американския Пентагон обявиха, че по предварителни оценки Пригожин евентуално е бил погубен. Оттам разясниха, че по-скоро не е имало ракетен удар против взривилия се аероплан.

 
Няма нищо, което да демонстрира или да дава информация, която да допуска, че е имало ракета земя-въздух.
бриг. ген Пат Райдър, представител на Пентагона 

Допълниха и че " Вагнер " към този момент не работи на фронта в Украйна след похода на групировката към Москва.

 
Някои бяха преместени в Беларус, с цел да образоват военните. Но като цяло, тяхната бойна успеваемост е отслабнала и към този момент не са фактор във връзка с спора в Украйна. Що се отнася до Африка - ще забележим.
бриг. ген Пат Райдър, представител на Пентагона 

Един от съперниците на Путин - Алексей Навални, който оцеля след отравяне с " Новичок ", упрекна съветския президент за злополуката. По думите на опозиционера, който излежава присъда в затвор край Москва, Путин не съумял да преживее обстоятелството, че поддръжниците на " Вагнер " считат Пригожин за воин. 

А след 24 часа безмълвие по тематиката Путин разгласи, че водачът на групировката бил " надарен ", само че направил " съществени неточности в живота си ". Той удостовери, че съгласно първичните данни на борда на разрушилия се аероплан е имало членове на " Вагнер ". Според листата на пасажерите, оповестен от съветските управляващи, с Пригожин е бил и съоснователят на групировката, Дмитрий Уткин.

Чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи, че с Пригожин са " били другари дълго време ", както и че " постоянно решавали най-сложните проблеми ". Но - по думите му - водачът на " Вагнер " не виждал " цялостната картинка " за това, което се случва в Русия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР