Докато Великобритания търси 80 000 работници, които да съберат тазгодишната

...
Докато Великобритания търси 80 000 работници, които да съберат тазгодишната
Коментари Харесай

Дестинация Германия: Въпреки коронавируса хиляди румънци заминават в търсене на работа

Докато Англия търси 80 000 служащи, които да съберат тазгодишната ѝ годишна продукция, а от агробизнеса се надяват да компенсират по-малкото чужденци с наемането на повече британци, хиляди румънци се готвят да заминат за Германия макар пандемията.

Въпреки че управляващите в северната ни съседка стопираха множеството интернационалните полети в страната, организациите за наемане на чиновници в най-голямата европейска стопанска система провеждат чартърни полети, които да докарат в страната служащи, които да работят там през идващите няколко месеца, споделя уеб сайтът Emerging Europe.

Интересът към опцията за намирането на краткотрайна работа в Германия е толкоз огромен, че това основава същински проблеми на едно от летищата в огромните градове в Румъния - това в Клуж-Напока.

Заради напорът на хиляди пасажери дневно там, очакващи своите полети за западноевропейската страна, държавното управление в Букурещ обмисля да ограничи пътуванията от града. Преди дни румънският министър председател Лудовик Орбан удостовери това, като предложи аерогарата в Клуж-Напока да бъда затворена поради " неприемливия безпорядък " там.

По думите на ръководителя на летището Давид Чичеу причина за това е неприятната организация от страна на организациите за наемане на служащи, които е трябвало да подхващат по-сериозни ограничения, с цел да избегнат скупчването на доста хора там. Заради обстановката управлението на аерогарата сега се проверява.

Големият напор на сезонни служащи от Румъния е провокиран от решението на Германия да анулира възбраната за наемането на чужденци в земеделието. Берлин все това решение след съществени разногласия с огромните представители на сектора и в последна сметка позволи в страната да бъдат позволени до 80 000 сезонни служащи.

Друга причина за огромният интерес към тази опция за работа е, че от началото на пандемията над 1 милион румънци са били съкратени или спрени от работа краткотрайно. Към това се прибавят и огромният брой на завърналите се от работа в Италия, Испания и Англия служащи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР