Докато уверяват американците, че няма реални заплахи на местно ниво,

...
Докато уверяват американците, че няма реални заплахи на местно ниво,
Коментари Харесай

Американските градове засилват сигурността около местата за поклонение след атаките на Израел и уверяват жителите, че няма достоверни заплахи

Докато твърдят американците, че няма действителни закани на локално равнище, градовете в Съединените щати ускоряват сигурността към храмовете след широкомащабното нахлуване на бойци от Газа против Израел в събота.

ФБР и Министерството на вътрешната сигурност издадоха бюлетини за „ угриженост за публичната сигурност “ в събота до щатските и локалните правоприлагащи органи и споделиха, че следят за каквото и да е влияние върху вътрешната опасност в Съединени американски щати, сподели чиновник на правоприлагащите органи. Досега организациите споделиха, че няма „ сегашни съответни разследващи данни, показващи опасност за Съединените щати “.

Повишената зоркост в Съединени американски щати идва, откакто бойци от Газа започнаха изненадваща офанзива против Израел в събота сутринта, изстрелвайки хиляди ракети и навлизайки в Израел по суша, море и въздух. След това Израел нанесе въздушни удари по Газа, до момента в който силите му се сблъскаха на земята с бойци на Хамас.

ФАЙЛОВА СНИМКА: Самолети на El Al Israel Airlines се виждат на пистата на интернационалното летище Бен Гурион в Лод, покрай Тел Авив, Израел, 10 март 2020 година REUTERS/Ронен Звулун/Файлова снимка СНИМКА НА ФАЙЛ: Самолети на El Al Israel Airlines се виждат на пистата на интернационалното летище Бен Гурион в Лод, покрай Тел Авив, Израел, 10 март 2020 година REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo Ронен Звулун/Ройтерс/ФАЙЛ

В Израел минимум 300 души са починали, а хиляди други са ранени, споделиха публични лица. В Газа минимум 232 палестинци са починали и повече от 1600 са ранени, заяви палестинското министерство на опазването на здравето.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс в събота сподели, че няма съответни или достоверни закани против еврейската общественост в града, който е дом на най-голямото еврейско население в света отвън Израел.

„ Наредих на полицията в Ню Йорк да разположи спомагателни запаси за еврейските общности и молитвени домове в целия град, с цел да подсигурява, че нашите общности разполагат с нужните запаси, с цел да подсигуряват, че всеки се усеща в сигурност “, сподели Адамс.

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул сподели, че работи с изпълняващия длъжността общоприет консул на Израел в Ню Йорк и посолството на Съединени американски щати в Йерусалим, с цел да помогне за завръщането на нюйоркчани, които сега са в Израел.

Тя добави като защитна мярка, че е „ наредила на щатската полиция на Ню Йорк да работи с локалните правоприлагащи органи, с цел да подсигурява, че пространствата на еврейската общественост са безвредни “.

 Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, на Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, в събота. class= Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, на Ракети са изстреляни от Газа към Израел, в град Газа, в събота. Мохамед Салем/Ройтерс

От другата страна на щата основният прокурор на Ню Джърси също разгласи, че органите на реда ще усилят патрулите в целия щат и прикани жителите да бъдат изключително бдителни.

„ Въпреки че няма действителна опасност за сигурността, органите на реда ще усилят патрулите в чувствителни зони – изключително молитвени домове както за еврейската, по този начин и за ислямската религия – и ще подхващат други стъпки заради несъразмерна нерешителност “, основният прокурор Матю Дж. Платкин се споделя в изказване в събота.

Кметът на Хюстън, Тексас Силвестър Търнър разгласи засилени ограничения за сигурност в синагогите и „ други евентуални места “.

В столицата на страната полицията също ще има „ нараснала видимост “ наоколо до местата за поклонение във Вашингтон, окръг Колумбия, сподели представителят Шон Хикман пред CNN, добавяйки, че „ сега няма достоверни закани в региона “.

На Западния бряг полицейското ръководство на Лос Анджелис разгласи, че ще организира спомагателни патрули в еврейските и мюсюлманските общности.

 Димни стълбове се издигат над град Газа на 7 октомври 2023 година по време на израелски въздушни удари. Палестинските екстремисти са почнали " война " против Израел, сподели министърът на защитата на страната на 7 октомври, откакто бяха изстреляни баражни ракети и бойци от палестинския анклав проникнаха в Израел, огромна ескалация в израелско-палестинския спор. Димни стълбове се издигат над град Газа на 7 октомври 2023 година по време на израелски въздушни удари. Палестинските екстремисти са почнали " война " против Израел, сподели министърът на защитата на страната на 7 октомври, откакто бяха изстреляни баражни ракети и бойци от палестинския анклав проникнаха в Израел, огромна ескалация в израелско-палестинския спор. Махмуд Хамс/AFP/Getty Images

„ Регионът на Лос Анджелис има второто по величина еврейско население отвън Израел и доста фамилии с неспокойствие чакат развиването, до момента в който те се развиват “, сподели кметът на Лос Анджелис Карен Бас в изказване. „ Мислите ми са с тези фамилии тази заран. “

Президентът Джо Байдън беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в събота и сподели, че Вашингтон „ недвусмислено осъжда това ужасяващо нахлуване против Израел от терористите на Хамас от Газа “.

„ Изясних на премиера Нетаняху, че сме подготвени да предложим всички подобаващи средства за поддръжка на държавното управление и народа на Израел “, сподели той.

Филип Уанг, Саманта Бийч, Холмс Либранд, Кийт Алън, Артемис Моштагиан и Джак Хана от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР