Докато сраженията в Луганска област в Източна Украйна продължават, водейки

...
Докато сраженията в Луганска област в Източна Украйна продължават, водейки
Коментари Харесай

САЩ: До няколко седмици руската армия ще поеме контрол

Докато сраженията в Луганска област в Източна Украйна не престават, водейки до доста жертви и до понижаване на боеприпасите на украинските сили, почитан представител на Съединени американски щати в областта на защитата съобщи, че Русия евентуално ще поеме контрола над целия район в границите на няколко седмици, написа в. „ Вашингтон пост “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Като се вземе поради, че Русия е напът да обкръжи Северодонецк - град, който е от решаващо значение за постигането на задачата ѝ за завземане на Източна Украйна, и че прилежащ град е в полезрението на Москва, въпросът по какъв начин действителностите на място ще дефинират идната фаза на войната стана още по-належащ за западните съдружници на Украйна, установи в. „ Ню Йорк таймс “. " Руснаците поставят всички старания, с цел да откъснат Северодонецк ", съобщи в неделя регионалният шеф на Луганска област Сергий Гайдай в Телеграм. " Следващите два-три дни ще бъдат от значително значение ", посочи той.

В тази връзка най-високопоставеният боен пълководец на Украйна Валерий Залужний съобщи, че е разговарял още веднъж с американския си сътрудник военачалник Марк Мили. Залужний съобщи, че е подчертал, че Русия разполага с 10 пъти по-голяма огнева мощност от Украйна и че още веднъж е отправил настояването за незабавно снабдяване на още 155-милиметрови гаубици. Европейските съдружници на Украйна се сблъскват с въпроси от тактическо и политическо значение, защото кървавите борби в източната част на страната не престават и резултатът от тях сочи напредване в интерес на Русия.

На тактическия фронт съдружниците от НАТО, и изключително тези наоколо до Украйна, са изправени пред предизвикването да изчерпят личните си ресурси в поддръжка на военните старания, което ги оставя с изчерпани арсенали. А на политическия фронт въпросът дали Европейският съюз ще предприеме крачка, с цел да даде на Украйна статут на претендент за участие в блока, ще би трябвало да получи отговор преди края на месеца.

Реалностите на бойното поле, като бъдат взети поради прогнозите на украински представители, че Русия може изцяло да обкръжи Северодонецк през идващите два-три дни, евентуално ще окажат въздействие както върху решението по какъв начин да бъдат попълнени арсеналите и да бъдат изпратени муниции, по този начин и върху решението да бъде дадена вяра на Украйна, като ѝ се даде статут на претендент за участие в Европейския съюз, макар че механически тя не е подготвена за това.

Вестник „ Вашингтон пост “ се стопира и на думите на китайския боен министър ген. Вей Фънхъ, който посочи, че Китай не обезпечава поддръжка на Русия с доставки на оръжия и че връзките сред Пекин и Москва са „ партньорство, а не съюз “. „ Ню Йорк таймс “ се стопира на въпроса, че международната продоволствена сигурност остава застрашена, защото износът на зърно от Украйна през Полша и Румъния е усложнен, както означи заместник-министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Сеник пред Ройтерс. Украйна води диалози с балтийските страни за прибавяне на трети кулоар за експорт на храни, защото страната се стреми да изпразни силозите преди жътвата през юли, само че с цел да доближи до пристанищата, ще би трябвало да подписа съглашение с президента на Беларус Александър Лукашенко, който е съдружник на съветския президент Владимир Путин.

„ Гардиън “ отбелязва в тази връзка казаното от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че е налице опция за нови договаряния с съветския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски. " Може би през идната седмица ще приказваме за това какви стъпки ще предприемем, като проведем диалози и с Путин, и със Зеленски ", сподели той във връзка с решенията за възпрепятствания експорт вследствие на войната. На срещата на Световната комерсиална организация през вчерашния ден министри на търговията от света се събраха, с цел да обсъдят въпроса за продоволствената сигурност, застрашена от съветската инвазия в Украйна. Очаква се министрите да реализират единодушие по взаимна декларация за подсилване на продоволствената сигурност, в която ще се " ангажират да подхващат съответни стъпки за улеснение на търговията и възстановяване на действието и дълготрайната резистентност на международните пазари на храни и селскостопански артикули ".

Вестник „ Гардиън “ също по този начин осведоми, че съветските сили са завладяли по-голямата част от Северодонецк, където не престават яростните улични боеве след пожара в химическия цех " Азот ", в който са се укрили стотици цивилни. " Основната тактическа цел на окупаторите не се е трансформирала: те притискат Северодонецк, там се водят тежки боеве - безусловно за всеки метър ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, като добави, че съветските военни се пробват да разположат аварийни сили в района на Донбас. Съобщава се, че украинските войски не престават да управляват една промишлена зона.

При опитите си да обкръжат Северодонецк съветските сили унищожиха мост над река Сиверска, свързващ глада с град Лисичанск, прекъсвайки вероятен маршрут за евакуация на цивилни, оповестяват представители на локалните управляващи. В информация за войната в Украйна вестник „ Дейли мейл “ напомня, че съветски бомбардировачи изстрелват против съперника си тежки противокорабни ракети, създадени през 60-те години. Ракетите " Х-22 " ( " AS-4 Kitchen " по номенклатурата на НАТО) са били предопределени да унищожават самолетоносачи посредством нуклеарни бойни глави. Използвани на сушата с стандартни муниции, те са " доста неточни и по тази причина могат да причинят тежки косвени вреди и жертви ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР