Докато се лекува от коронавирус, премиерът Бойко Борисов не спира

...
Докато се лекува от коронавирус, премиерът Бойко Борисов не спира
Коментари Харесай

Борисов разпорежда: Не затваряте паркове и пазари, сваляте ДДС за храна до вкъщи


Докато се лекува от ковид, министър председателят Бойко Борисов не стопира да пуска видеа и постове във Facebook. Дори самичък се хвали, че се е научил самичък да разгласява фрагменти от живо лъчение. Обяснява още, че се усеща задължен да опише на българите какво се случва на изключителното онлайн съвещание на Европейския съвет, което стартира нощес.

В едно от видеата си министър председателят твърди, че страната няма да бъде изцяло затворена, както през март. Категорично съм срещу цялостното затваряне – пазари, паркове, градини ще работят, споделя Борисов.

И, несъмнено, не пропуща да опише какво е наредил да работят депутатите: „ Разпоредил съм на следващия ден на моите депутати да прегледат опцията Данък добавена стойност на заведенията за хранене за храните, които разнасят по къщите, да стане също 9 %, както е по самите заведения за хранене “. После обаче прибавя, че няма по какъв начин да се заплащат по-високи компенсации на засегнатите бизнеси. В Германия го правели, само че имали по-голям Брутен вътрешен артикул. Все отново министър председателят не пропуща да изясни по какъв начин под негово управление стопанската система на България е проходила устойчиво последните години.

" Категорично съм срещу цялостното затваряне или каквото и да било, обвързвано с ограничение на хора. Много е значимо всички ние като един да разберем, че в случай че се пазим, няма да се постанова да се не разрешава. Няма да има забрани. Като общество и като жители нали обичаме все да даваме образец с Европа. Ето, Европа какво прави. Да създадем същото и ние, само че без такива безапелационни забрани, с цел да може бизнесът да работи ", развива тезата си министър председателят.

Според него при добър ред, няма потребност да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се лимитират заведенията за хранене, когато хората вътре съблюдават нужната отдалеченост.

„ Пазари, паркове, градини, всичко, това би трябвало да работи и самите хора би трябвало да се управляват, с цел да не се постанова, каквото и да било друго ", продължава Борисов.

" Дa cпрeм дa гoвoрим имa ли, или нямa. Мрaт хoрa, бoлницитe ca зaдръcтeни. Дaйтe дa ce пaзим. Имa дoкaзaни нeщa - мacкa, диcтaнция, дeзинфeкция, пo-мaлкo прaзнeнcтвa, пo-мaлкo cтрупвaнe нa хoрa. Дa минeм пo-лecнo. Вижтe cвeтa - нaй-рaнo aприл щe дoйдe вaкcинaтa и щe дaдe рeзултaти ", споделя още той.

След това споделя за себе си „ от другата страна на вируса “: „ Вече стана четвърти ден, в който съм болен, само че мога да си извършвам отговорностите и ги извършвам, съблюдавам прецизно предписанията на лекарите, не се срещам с никого “.

Дава информация и за Европейския съвет.

Всички застанахме с декларация зад Емануел Макрон и френския народ, осъждайки терористичните актове, изясни Борисов. Припомняме, че през вчерашния ден при нахлуване в черква в Ница бяха убити трима и ранени няколко души.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР