Докато Русия върви към разполагане на хиперзвукови ракети, тя става

...
Докато Русия върви към разполагане на хиперзвукови ракети, тя става
Коментари Харесай

"Уошингтън икзаминър": Русия вкара в затвора ракетни учени заради тайната на важно оръжие

Докато Русия върви към разполагане на хиперзвукови ракети, тя става все по-параноична да не изтекат тайните на видни съветски учени, написа американското издание Washington Examiner в материал, показан без редакторска интервенция.

„ Хиперзвукова “ значи скорост, по-голяма от 5 Маха (пет пъти скоростта на звука). Наскоро създадените съветски ракети са балистични с въздушно базиране, нуклеарните Мах-8 „ Циркон “ и Мах-10 „ Кинжал “, предопределени за битка със самолетоносачи, както и Мах-27 „ Авангард “ – маневриращи носачи, които се отделят от междуконтинентална балистична ракета и могат да придвижват два мегатона нуклеарен заряд. Високата скорост и маневреност на хиперзвуковите ракети понижават успеваемостта на контрамерките.

Докато се движи във въздуха със скоростта на метеор, хиперзвуковата ракета е обградена от огнено кълбо. Такова огнено кълбо съпровожда всяко наново въвеждане на галактически транспортен съд в земната атмосфера. Това може да заплаши целостта на галактическия транспортен съд и да наруши електронните му връзки. (Спомняте ли си кино лентата „ Аполо 13 “?)

Ракетните учени учат този феномен още от зората на галактическите проучвания. Направеният прогрес е подобрил представянето по време на стартиране и слизане, само че също по този начин е отворил кутията на Пандора с управляеми свръхзвукови ракети.

Руски учени, които организираха това проучване в съдействие със западните си сътрудници, в този момент са упрекнати в изменничество.

През юли 2018 година ФСБ (Руската федерална работа за сигурност) арестува Виктор Кудрявцев, водещ съветски откривател за моделиране на въздушния поток към ракети по време на изстрелване и наново въвеждане в атмосферата. Кудрявцев е работил в съветския ракетностроителен институт ЦНИИМАШ в продължение на 48 години, издигайки се от инженер до заместник-директор на Центъра за топлообмен и аерогазова динамичност.

От 2011 година до 2013 година Кудрявцев управляваше от името на ЦНИИМаш взаимен план, съгласуван от Института по флуидна динамичност на Фон Карман в Белгия. Включени бяха и Германският аерокосмически център и две други съветски научноизследователски институции. Това е част от възходящото научно съдействие на Русия със Запада, което приключи с съветската окупация на Крим през 2014 година.

Кудрявцев е упрекнат в откриване на държавни секрети на учени от Фон Карман по време на визитите му в белгийския институт. По време на ареста си той не е имал позволение да работи с чувствителни данни от 20 години. Той е държан в пандиза Лефортово в Москва още от ареста му. На 75 години страда от диабет и сърдечно заболяване. През май 2019 година той бе за малко приет в болница в отговор на заповедта на Европейския съд по правата на индивида.

Досега следствието, водено от лейтенант-полковника Александър Чабан от името на ФСБ, не е предстаявило никакви доказателства за закононарушения, осъществени от Кудрявцев. След месеци разпити никой от сътрудниците на Кудрявцев в ЦНИИМАШ не се съгласи да свидетелства против него. Чабан е оказал напън върху Кудрявцев да свидетелства против някогашния си възпитаник и шеф на HEAD Роман Ковалев в подмяна на освобождението му от пандиза. Той отхвърли.

На 5 юни 2019 година ФСБ нахлува в жилището на Ковалев край Москва, където той живее със брачната половинка си. Те също по този начин претърсиха вилата на Ковалев за доказателства за връзки с НАТО. След като не откриха нищо забавно, те конфискуваха всички електронни устройства, принадлежащи на двойката. 56-годишният Ковалев е упрекнат в държавна измяна и заведен в пандиза в Лефортово. В този фамозен московски затвор в този момент са двама от най-големите съветски учени. Ковалев безспорно ще бъде подложен на напън да свидетелства против някогашния си ментор в подмяна на независимост.

Следващия месец се отбелязва една година, откогато Кудрявцев влезе в Лефортово. Той е почитан академик и е получил многочислени награди от Руската федерация и галактическа промишленост и споделя килия с повърхност от 20 кв. метра с политически пандизчия, който е лъжливо упрекнат в палеж. В четвъртък му е разрешено да вземе 15-минутен душ. Той има право да приказва със фамилията си един път месечно и да се среща с юриста си на всеки две седмици. Русия смята един ден предсъдебно задържане като един и половина дни за предстоящ затвор.

През април 2019 година Кудрявцев е посетен в пандиза от Дуня Миятович, комисар по правата на индивида на Съвета на Европа. Защитата му е построена от известния съветски юрист по правата на индивида Иван Павлов. Но очакванията са малки; ловът на шпиони също носи награди. ФСБ, сходно на своя предходник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), рядко позволява неточности.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР