Докато растат, Робърт Лесейдж и двамата му по-големи братя, Ричард

...
Докато растат, Робърт Лесейдж и двамата му по-големи братя, Ричард
Коментари Харесай

Ветеран дарява земя за изграждане на военно гробище – и неговият брат става първият ветеран, погребан там.

Докато порастват, Робърт Лесейдж и двамата му по-големи братя, Ричард и Дейвид, обожават татко си. Артър Лесадж, парашутист от Втората международна война, е държан като военнопленник в Германия, до момента в който не избяга в Полша.

„ Полско семейство го криеше към година “, сподели ЛеСейдж, до момента в който татко им съумя да се върне вкъщи в Съединените щати. Въпреки че татко им не говореше постоянно за годините си в армията, той внуши на момчетата си смисъла на службата.

И тримата постъпват в американската войска към края на 60-те години: Робърт и Дейвид във флота и Ричард в армията.

Департаментът по въпросите на ветераните в Минесота, обектът от 81 акра трябваше да отвори порти през август 2023 година LeSage беше дарил 14 акра земеделска земя за откриването на новото гробище, едно от четирите държавни гробища на ветерани в Минесота.

< p> Щатски гробища за ветерани се построяват в цялата страна, защото Департаментът по въпросите на ветераните на Съединени американски щати и щатите си сътрудничат, с цел да подсигуряват, че всеки боец може да бъде положен неподвижен в ​​рамките на 75 благи от вкъщи си. Повече от 4 милиона американци, в това число ветерани от всяка война и спор в Съединени американски щати, са заровени в над 150-те национални гробища на Вирджиния.

Изследователите откриха, че в Съединените щати живеят 18 милиона ветерани – спад от повече над 50% от 1980 година насам. Повече от 294 000 ветерани живеят единствено в Минесота – и повече от 10 000 са заровени в гробищата на Минесота, сподели представител на Департамента по въпросите на ветераните в Минесота. Има единствено 100 000 гробни места за ветерани в държавните гробища в Минесота, сподели представителят.

Дейвид Суонтек, заместник-директор по мемориалните въпроси в Департамента по въпросите на ветераните в Минесота, който изигра значима роля за превръщането на гробището Редууд Фолс в действителност, сподели пред CBS News, че по неговия опит да бъдеш заровен в гробище на ветерани е обикновено " единственото преимущество, от което се възползват ветераните. "

Федерални чиновници споделиха, че единствено 20% от отговарящите на изискванията ветерани, умряли предходната година, са били заровени в гробищата на ветерани, заяви Military.com

Предизвикателството е сигурен съм, че всеки деец има и знае за тази опция – и от 1978 година стратегия за безплатни средства от Министерството на ветераните предлага пари на държавните, племенните и териториалните държавни управления за тази цел: те са раздали 480 безплатни средства за 122 гробища – и са помогнали за погребването повече от 800 000 ветерани. През септември Аризона, Арканзас, Небраска, Ню Йорк, Луизиана, Тексас и Вирджиния получиха $51,3 милиона безплатни средства за основаване, разширение и възстановяване на щатски гробища на ветерани.

Федералните безплатни средства не могат да се употребяват за закупуване на земя, единствено за строителни разноски. В Минесота са употребявани към 12-16 милиона $ за построяването на гробището Redwood Falls, сподели Swantek, което ще може да съдържа 20 000 погребения. Годишните разноски за поддържане на гробището са към 1 милион $, сподели той.

„ Семействата се усещат ужасно удобно, че са измежду други ветерани “, сподели Суонтек, и „ това им оказва помощ да разкрият своята военна работа “.

Безплатно е ветераните да бъдат заровени в национални или държавни гробища за ветерани. Ветераните могат да бъдат заровени с военни почести като оръжеен салют, показване и предаване на американското знаме и безконечни грижи – всичко това гратис за фамилията. Съпрузите или лицата на прехрана могат да платят номинална такса, с цел да бъдат заровени в гробище на ветерани, само че преимущества като непрекъснати грижи и надгробен камък са безвъзмездни.

Когато LeSage за първи път чу за опцията гробището на ветерани да пристигна в Redwood Falls, той беше заинтересован. Брат му към момента не беше диагностициран с рак и той не мислеше за погребението, само че смяташе, че ветераните – по-специално татко му – биха желали да бъдат заровени покрай дома. Подобно на брат си, Лесейдж прекарва зрелия си живот в Редууд Фолс, където управлява счетоводен бизнес, и не искаше да напусне след гибелта си.

Много бойци, като татко му, са били заровени в локални или църковни гробища без особено означение.

" Мисля, че всеки, който е служил на страната, желае да бъде на особено място с други ветерани ", сподели Лесадж.

Заедно със Суонтек и други локални бранители, той работи за обезпечаване на земя в селската общественост за отваряне на гробището. LeSage продаде 63 акра на окръг Редууд в допълнение към дарението от 14 акра за бъдещото гробище. Тогава Ричард умря през 2020 година на 71 години.

Строителството трябваше да стартира на гробището Redwood Falls през 2021 година, тъй че LeSage държеше останките на брат си с вярата, че ще има място за обичания му човек, когато се отвори.

Тогава гробището, наречено LeSage: те желаеха неговият брат да бъде първият деец, заровен в гробището, частично като самопризнание за дарението, което докара до реализирането на плана.

На 7 август 2023 година неговият брат стана първият деец, заровен в гробището Red Falls с LeSage и фамилията му, в това число брачната половинка на брат му и две от четирите му деца, участваха на церемонията през едно прелестно лято ден, тъкмо три години след гибелта на брат му. LeSage „ изпуска нелепостите “ от по-големия си брат Ричард, който беше единствено една година по-голям от него.

Но на церемонията на фамилията беше показано сгънато знаме на Съединени американски щати и той сподели: „ Имаме да държи знамето си за първи път. Беше красиво. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР