Докато преди два месеца аз самата казвах, че още няма

...
Докато преди два месеца аз самата казвах, че още няма
Коментари Харесай

Коронавирусът започва да отслабва според проф. Радка Аргирова

" Докато преди два месеца аз самата споделях, че още няма разновидности, в този момент към този момент те са разказани и то напълно в детайли. Това е относително късен интервал за настъпване на разновидностите при ковид, което значи, че ще намалее неговата заразност и интензитет ".

Това разяснява пред bTV вирусологът проф. Радка Аргирова.

За идни втори пик на ковид проф. Аргирова вижда нещата като обособени дребни огнищни епидемии. Ако някъде се появи лице, което излъчва вируса, би могло да се чака заразяване, само че то няма да бъде в тази мащабност от последните месеци, посочи тя.

По думите ѝ има няколко фактори, поради които коронавирусът бил толкоз бързо овладян у нас. Той навлезе у нас малко по-късно за разлика от други страни. Разбира се, значими са и ограниченията, които бяха взети в точния момент от държавното управление и оперативния щаб, посочи проф. Аргирова.

,,Разпускането на ограниченията е доста значим въпрос, който не трябва да ни прави безотговорни. Отхлабването би трябвало да става постепенно и последователно, само че някои хора взеха решение, че към този момент всичко е отминало``, сподели още проф. Аргирова и означи, че най-важна остава персоналната хигиена на всеки един от нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР