Докато пътувате през долината Напа в Калифорния, никога не бихте

...
Докато пътувате през долината Напа в Калифорния, никога не бихте
Коментари Харесай

Като в приказките! Всяка принцеса би живяла в някои от тези замъци

Докато пътувате през долината Напа в Калифорния, в никакъв случай не бихте очаквали да видите тоскански палат от 13 век. Но в случай че се насочите на към 3 благи южно от Калистога, тъкмо това ще намерите.

Въпреки че строителството на винарната Castello Di Amorosa стартира едвам през 1994 година, ще се почувствате по този начин, като че ли сте били превозени до средновековна Италия, до момента в който пиете вино в стая за дегустации, въодушевена от това време.

И в случай че в Европа множеството крепости носят корените на кралските фамилии, то в Съединени американски щати те не са строени за такива, само че са не по-малко красиви и впечатляващи.

Вижте някои от най-красивите дворци, които може да намерите в Щатите:

Замъкът Банерман (Bannerman Castle)

Бийкън, Ню Йорк



Този палат в средата на река Хъдсън е издигнат от Франсис Банерман VI, роден в Шотландия притежател на компания за военни доставки, през 1901 година В началото той е място за предпазване на оръдията, мунициите и други консумативи на компанията.

През 1969 година пожар унищожава замъка и той е в руини, само че Bannerman Castle Trust, Inc. предлага пешеходни обиколки на острова, налични с туристическа лодка или каяк за тези, които са любопитни да го опознаят.

Дворецът Йолани (Iolani Palace)

Хонолулу



Разположен в центъра на Хонолулу, Йолани Палас е единствената публична кралска резиденция, ситуирана в Съединените щати. Последните двама монарси на Хавай живеят тук от 1882 до 1893 година, в това число крал Калакауа и сестра му кралица Лилуокалани, която го наследява.

През годините той стартира да се разрушава, само че е възобновен и отворен за турове през 1978 година

Scotty's Castle

Национален парк Долината на гибелта



Въпреки че Уолтър Е. Скот - лъжец и златотърсач - в никакъв случай не е живял или имал този палат в испански жанр в северната част на Долината на гибелта, той е наименуван на него, откакто убеждава двойката Алберт и Беси Джонсън да го построят.

За страдание, замъкът е затворен за гости до 2019 година, откакто през 2015 година огромно наводняване нанася вреди.

Замъкът Монтезума (Montezuma Castle)

Камп Верде



Построен преди към 800 години от жителите на Синагуа, това 20-стайно жилище в канара, ситуирано на 70 метра над варовиковата стена, получава своето име от заселници, които считали, че са разкрили антични руини на ацтеките и са ги свързвали с император Монтесума неправилно.

Докато към момента може да се влиза вътре, този народен монумент, ситуиран на към 26 благи южно от Седона, си заслужава да бъде изследван.

Замък Килкини

Лонг Айлънд



Образуван след замъка Килкини в Ирландия, това имение от 1904 година в Лонг Айлънд е издигнато като съществена резиденция за Хауърд Гулд и неговата брачна половинка, актрисата Катрин Клемънс. Те обаче не го харесват и построяват друго, а замъкът употребяват за квартира на прислужниците си.

Замъкът се употребява като сцена за кино и телевизионни продукция, само че може да бъде нает и за сватби.

Castello Di Amorosa

Калистога



15 години е времето, належащо да се построи тази имитация на тоскански палат от 13 век. Той е ситуиран в средата на калифорнийската котловина Напа и има огромна зала с ръчно рисувани фрески и феодален параклис, както и преносим мост и зала за мъчения.

Билетът за посещаване коства 25 $ и включва достъп до горните равнища на замъка, както и дегустация на пет типа вино в италиански жанр.

Замъкът Линхърст (Lyndhurst Castle)



Территаун

Проектирано през 1838 година, това имение с аспект към река Хъдсън, северно от Ню Йорк, е един от най-хубавите образци за готическа възрожденска архитектура в страната.

Построено за кмета на Ню Йорк Уилям Поулинг, то по-късно е употребявано като лятна къща от железопътния магнат Джей Гулд. Днес никой не живее тук, само че той е отворен за обществеността като музей и може да бъде наеман като място за женитба.

Замък Хърст (Hearst Castle)

Сан Симеон



Вестникарският магнат Уилям Рандолф Хърст, който е създател на компанията, издаваща Harper's Bazaar's, поръчва този палат, планиран от Джулия Морган, на калифорнийския бряг като частна резиденция.

През 1947 година той би трябвало да напусне големия 165-стаен палат, преди да е изцяло приключен, заради неговото здравословно положение. В момента парцелът е отворен за обществеността като музей.

Замък на институт Смитсониан

Вашингтон



Разположен наоколо до центъра на Националния мол, този палат, направен от червен пясъчник през 1855 година, служи като дом и офис за Йосиф Хенри, първият секретар на Смитсониан. Днес той се употребява като посетителски център за Смитсонианския институт.

Замък Болдт (Boldt Castle)

Александрия



Собственикът на хотел " Уолдорф Астория " в Ню Йорк - Джордж С. Болт, разпорежда в края на века построяването на този 120-стаен палат на остров в река Св. Лорънс за своята брачна половинка Луиз.

Преди да бъде приключен замъкът, Луиза ненадейно умира и Болт е прекомерно грохнал, с цел да се върне на острова. Замъкът е зарязан в продължение на 73 години, преди управляващите от Thousand Islands Bridge да го възвръщат и да го отворят за обществеността през 1977 година

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР