Докато очаква поредния сблъсък в професионалния бокс, Йосиф Панов-Пепелянката води

...
Докато очаква поредния сблъсък в професионалния бокс, Йосиф Панов-Пепелянката води
Коментари Харесай

Пепелянката ще гони олимпийска квота за Париж 2024

Докато чака следващия конфликт в професионалния бокс, Йосиф Панов-Пепелянката води взаимна подготовка с мъжкия народен тим по бокс на високопланинската база Белмекен.

" Благодаря на тима за топлото посрещане. Надявам се да си бъдем взаимно потребни. По време на лагера съумявам да науча и нови детайли, които ще се опитам да приложа и да модернизирам играта си ", разяснява извънредно пред bTV Панов.

На профи кръга той има 23 победи (11 с нокаут) и 3 провали. В момента Йосиф е в серия от 21 следващи триумфа.

26-годишният Панов към момента не знае дали ще има опция за се качи на кръга в най-стария шампионат в Европа - Купа " Странджа. Надпреварата ще се организира сред 19 и 28 февруари.

" Не знам дали имам право да вземам участие. Най-важното в тази обстановка е да не получа наказване. Допитваме се до Българския професионален боксов съюз ", разясни Пепелянката.

При експертите той боксира в кат. до 67 кг, само че ще преследва квота за Париж 2024 в олимпийската категория до 71 кг. Битките за олимпийски квоти за европейските боксьори започват на Европейските игри в Краков (Пол) през юни.

“Олимпиадата е една фантазия. Трябва да бъда бърз, динамичен. Трудно ще съумея да комбинирам професионалния с аматьорския бокс. Като да играеш тенис на маса и тенис на корт. Ще чувам напълно упътванията на треньорите. Ако би трябвало да предпочитам, ще натискам за развиване в аматьорския бокс ”, сподели още Панов.

На Йосиф му следва нова изява на професионалния кръг. През април на боксова церемония на MaxFight в Сливен ще играе за интернационалната купа на UBO.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР