Докато някои страни тепърва водят кампания за убеждаване в ползите

...
Докато някои страни тепърва водят кампания за убеждаване в ползите
Коментари Харесай

98% от португалците, подлежащи на ваксинация, вече са с две дози

Докато някои страни занапред водят акция за увещание в изгодите от имунизирането, в Португалия съвсем цялото население е имунизирано. 98% от хората, на които може да бъде направена имунизация, са с по две дози против COVID-19. Сега фокусът е върху третата доза за уязвимите групи от популацията, като приоритет са най- възрастните.

Препълнени лечебни заведения, лекари на ръба, пациенти, нуждаещи се от помощ, изпращани вкъщи, по 300 дневно и 2000 за седмица издъхнали от коронавирус. Това е злокобната картина в Португалия в края на януари. Девет месеца по - късно животът кипи, като че ли пандемията е единствено тъмен спомен.

Днес имунизирани са 86% от 10-те милиона португалци или съвсем всички, на които ваксина може да бъде сложена, осведоми Българска национална телевизия. Причините са две - ужасът от случилото се в Италия и Испания при първата вълна и престижът на индивида, на който управляващите повериха интервенцията по ваксиниране - вицеадмирал Енрике Гувея е Мело. След като извърши задачата си, през октомври, той се раздели с поста.

" Най-големият ми наследник е доктор. Помня, цялото ни семейство беше в изолираност, без нас двамата, и той ми сподели: " Тате, в този момент имаме опция да водим двамата една и съща война. Фактът, че процесът се координираше от човек, който не е от политическата сцена, правеше по този начин, че рецензиите бяха ориентирани само към самия развой. Това беше доста значимо ", съобщи вицеадмирал Енрике Гувея е Мело.

Няма вакуум в процеса на имунизиране на популацията, откакто вицеадмиралът се отдръпна, твърдят здравните управляващи. Сега напъните са ориентирани към ускорена имунизация на най-възрастните с трета доза или с ваксина против сезонния грип. Целта е до Коледа това да се случи с 2 300 000 души. И даже тя да не бъде реализирана, множеството от най-уязвимите ще са предпазени.

" Ще имаме общо 340 имунизационни центъра, където хората могат да отидат ", съобщи Граса Фрейтас, Директор на Дирекцията по опазването на здравето.

При население от 10 млн. души, в Португалия за последните седем дни с Ковид-19 са се заразили 67 на 100 000 души. Почти всички ограничения против болестта са анулирани, учебните заведения, заведенията за хранене и нощните клубове работят, всеобщите прояви са позволени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР