Докато не умре някой, аз няма да изляза!“. С тези

...
Докато не умре някой, аз няма да изляза!“. С тези
Коментари Харесай

Убиецът от Рогош към жертвите си: Докато не умре някой, няма...

„ Докато не почине някой, аз няма да изляза! “. С тези думи се е обърнал килърът от Рогош Николай Христов към роднините му, с които постоянно имали спорове, във връзка правосъдно решение на цивилен съд, по силата на което фамилията му следва да освободи парцел, който бил в центъра на враждата сред тях повече от 10 години. Това твърди свидетелка на нещастието от 6 август в пловдивското село, при която Николай гръмна чичо си и двама свои братовчеди.

Адвокатът на обвинявания за тройното ликвидиране твърди, че правната подготовка, по която се движи наказателното произвеждане към сегашния миг, а тя е допустимо най-тежката, не се поддържа от събраните до сегашния миг доказателства по делото. " Считам, че с оглед събраните доказателства по делото, несъмнено е открито, че реакцията на подзащитния ми, изразяваща се в потребление на нелегално владение на оръжие и производство на изстрели, е предопределена от извънредно агресивното държание на пострадалите. За страдание, това са неговият чичо и двамата му първи братовчеди. Независимо от извънредно близката родствена връзка, взаимоотношенията сред двете страни са били извънредно влошени в един интервал от 10 години обратно във времето. В тази тенденция в прокуратурата има подадени голям брой сигнали от моя подзащитен и татко му, по които те са били пострадали от агресивното държание на тримата пострадали. В рамките на следствието прокуратурата е събрала другите доказателства, само че което е най-лесно да изиска - тези преписки, не е направила ", акцентира той на гледането на мярката.

По думите му, доста е къс времевия откъслек сред първия изстрел, с който чичото Енчо Манолов бил повален от външната страна на двора и идващите два изстрела в тялото му.



" На процедура ние сме в неспособност да установим дали фактически тези 2 изстрела, които могат да обосноват тази тежка подготовка, са възпроизведени сега, когато този човек е бил жив. Това е в действителност разковничето на наказателното произвеждане, което би трябвало да се даде отговор, дали тези 2 изстрела са във към този момент човешки мъртвец или в още жив човешки организъм. Мисля, че на този стадий не може да се даде религия на тази експертна информация, още повече, че тя е информация и почива на някакви повърхностни проучвания. Ако обаче в оня най-малък размер разбор на доказателствения материал, осъществен, което е належащо да се извърши, абсолютно прави усещане, че съответният случай, в който е извънредно съдбовен за тримата нападатели е иницииран от самите тях. Безусловно е открито, че те навлезли в неговия парцел принудително, че са почнали да чупят и ломят металните ограждения под формата железна ограда под формата на врата и прозорци, били са въоръжени с железни пръти и също така гласно са възпроизвели на турски език закани, че ще го убият. В този миг на нахлуване, той е бил пред входната си врата на къщата, като те са навлезли 20 метра в двора от входната врата, която е на улицата. При него в този миг е била малолетната му щерка, т.е. той е бил изправен пред обстановка да резервира своя живот и здравето и живота на щерка си. Сега, дали тези обстоятелства ще обусловят в по-лека подготовка, това ще стане ясно евентуално след едно дълготрайно следствие, само че аз смятам, че тежката подготовка, която е допустимо най-тежка по смисъла на закона, сега слага подзащитния ми в обстановка, която не се обуславя от доказателствата по делото ", сподели още юристът и изиска " Домашен арест " за клиента си.



От прокуратурата отвръщат думите на отбраната на Николай. " Ако има някакъв аргумент, който след това на следствието и събраните доказателства може да докара до смяна на правната на подготовка за първите двама убити от изменение в най-тежкото обвиняване по отношение на тях, то във връзка с чичото Енчо няма каквито и да е било учредения да се трансформира квалификацията за съзнателно ликвидиране. Налице е експертна информация, съгласно която гибелта е настъпила едвам след 2 контролни изстрела, до момента в който е бил повален на земята отвън къщата на двора. Де факто същият е бил екзекутиран приживе с 2 контролни изстрела, откакто даже и да се одобри, че е налице условия за смяна на квалификацията, изразяващи се в фактически агресивното нахлуване от
страна на потърпевшите, същото е било прекратено с убийството на първите двама и привеждане в безпомощно положение на Енчо. Едва по-късно са възпроизведени, съгласно специалистите, приживе двата контролни изстрела, довели до неговата гибел ", настояват от държавното обвиняване. 



В последна сметка Николай остана в ареста и там ще дочака старта на процеса против него. В последна сметка от значително значение за изхода му ще бъде прецизното определяне навръх този значим подробност - по кое време е настъпила гибелта на Енчо. От това зависи и дали ще може да се стартира в цялост версията за самозащита, която юристът на Николай от Рогош единствено щрихира в правосъдната зала. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР