Докато нашите войски стъпка по стъпка освобождават Украйна от редовни

...
Докато нашите войски стъпка по стъпка освобождават Украйна от редовни
Коментари Харесай

Украйна започна диверсионна война - ще създаде ли Русия нов СМЕРШ!?

Докато нашите войски малко по малко освобождават Украйна от постоянни въоръжени формирования, Киев, осъзнавайки неизбежността на своето проваляне, в действителност откри нов фронт - диверсионният. Доказателство за това са терористичните офанзиви в Мелитопол и Бердянск, опит за взривяване на нефтопровод в Брянска област и така нататък

Царьградските специалисти са сигурни, че с цел да се противопоставим сполучливо на това зло, ще би трябвало да създадем нова конструкция на контраразузнаването, готова точно да обезврежда всички тези опити на укрорежима, който реши да схване опита на нацистка Германия през годините на войната.

За схващане: Мелитопол - град с население от 150 хиляди души в южната част на Запорожка област, на практика на брега на Азовско море - беше едно от първите огромни селища, взети под контрола на нашите войски при започване на специфичната интервенция. И макар обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна продължиха да го обстрелват още известно време, градът последователно се върна към мирния живот.

И на 12 юни, Денят на Русия, формален празник, локалните поданици реагираха с откровена наслада. Дори предния ден, когато публицистите ги попитаха за сегашните действителности - " пост-украински ", хората говореха безшумно, с цел да не ги плашат, за спокойствието и завръщането им в родината (ако някой е не запомнил, Мелитопол беше част от провинция Таврида). Освен това в Запорожие и Херсон започнаха да издават паспорти с двуглав орел.

Още по-неочакван и ужасяващ беше гърмежът, който гръмна предходната неделя, 12 юни, покрай постройката на градската администрация на Министерство на вътрешните работи. Бомба с потенциал 700-800 грама в тротилов еквивалент беше сложена в кошче за отпадък покрай входа на институцията, като фрагментите се разпръснаха на десетки метри.

Четирима души бяха ранени, в това число почтено 15-годишно момиче, което по чудовищно стичане на събитията преди малко минавало. Състоянието й в този момент се прави оценка като сериозно, лекарите не престават да се борят за живота на тийнейджърката.

Алексей Селиванов, заместник-началник на Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи за Запорожска област, не се съмнява, че диверсантите са се подготвили авансово, взривното устройство е сложено от сътрудници на украинските специфични служби.

Това значи, че са ловували или за някакъв съответен човек, който съгласно техните калкулации е трябвало да се появи наоколо в този миг, или - да се отклонят, без точна цел, съгласно жителите - елементарни гости на Министерство на вътрешните работи. По-скоро второто.

В същия ден имаше случай и в Бердянск. Това е различен крайбрежен град, там живеят към 110 хиляди души; той е освободен от укронацистите почти по същото време като Мелитопол.

Там трансформаторната подстанция стана обект на терористичната офанзива, шпионите съумяха да слагат три взривни устройства едновременно и даже да употребяват запалителна примес, с цел да засилят резултата. Няма потърпевши, само че хиляди хора останаха без ток, спрян бе токът в лечебни заведения и други обществени заведения.

" Първо те изстреляха балистични ракети " Точка-У " по мирни градове. Само един Мелитопол е обстрелян с 44 ракети, отбелязва Владимир Рогов, член на основния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област.

" Когато пусковите установки Точка-У бяха унищожени от високоточни удари на нашата войска, бандата наркомани и нацисти прибягнаха до обичаната си тактичност - започнаха да правят безсмислени във военно отношение терористични офанзиви против цивилното население ", продължи той.

Според него " терористите на Зеленски, захласнати от култа към гибелта, се пробват да завлекат повече хора в отвъдния свят със себе си. "

Хроника на диверсиите

Междувременно случилото се на 12 юни в Мелитопол и Бердянск (ясно е, че гледката е в резонанс точно поради празничната дата; също така православните честваха и Света Троица на този ден) надалеч не е първата сходна изключителна обстановка.

Ден преди този момент имаше опит за взривяване на нефтопровода " Дружба ", по който нашият нефт влиза в Европа. И това се случи не на територията на демилитаризираните региони на Украйна, а в Брянска област, в погранично село.

И на фона на обстоятелството, че Унгария блокира западното ембарго върху съветското черно злато, събитието наподобява доста обезпокоително: американците и Европейски Съюз не можаха да реализират преустановяване на доставките на нефт посредством забрани - ето ви, получите физическо влияние.

Да, нефтопроводът остана недокоснат и продължава да изпомпва гориво в западна посока. И като че ли всичко е наред.

Но да не забравяме, че диверсантите към този момент са се посочили и преди - на територията на Русия. В края на април незнайни поставиха самоделна мина (с таймер за назад отброяване) на железопътните линии в покрайнините на самия Брянск - сред станциите Снежецкая и Белия бряг.

И на 27 май, в борба с украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ), която се опитваше да проникне в нашата земя, очевидно не с положителни планове, бяха убити шестима съветски граничари.

Продължаваме напред.

На 30 май в центъра на Мелитопол беше взривен мерцедес, цялостен с експлозиви, който беше паркиран наоколо до мястото за разпределяне на филантропична помощ: съгласно оперативни данни се е правило нападение върху живота на коменданта на Запорожие Евгений Балицки и членове на фамилията му, както и двама доброволци, които са били ранени - момче и момиче.

На 22 май в Енергодар се пробваха да убият кмета на обитаемият пункт Андрей Шевчик: във входа му беше сложена бомба, която се задействала, когато той се прибирал. Шевчик попадна в реанимацията с тежки пострадвания.

А на 20 април в Херсон в личната му кола диверсанти гръмнаха локалния блогър Владимир Кулешов, който намерено приказва на страната на Русия.

Струва си да си напомним многочислените палежи на военните регистрационни служби в цяла Русия - и можете да кажете каквото си желаете, че това е дело на домашни екстремисти, само че мащабът и синхронът надали могат да подведат за външния надзор и съгласуваност на подпалвачите.

Пълната победа - това не е единствено победа на сраженията на фронта, само че и в тила

Съвсем явно е, че през днешния ден просто би трябвало да се противопоставим на това зло с нещо съответно по мощ и успеваемост. Източниците на Царьград в правоохранителните органи са солидарни с Рогов, член на Запорожката ВГА, който приказва за потреблението на способи на гнет от страна на Киев и непосредствено показват: Украйна минава към тактичност на саботажна война. И това, което виждаме през днешния ден, уви, са по-скоро пробни стъпки.

" Всъщност има доста образци, когато на територията на Русия се правят саботажни дейности ", - удостоверява Алексей Филатов, президент на съюза на офицерите Алфа Груп, в изявление за Царьград.

" И те започнаха още преди специфичната военна интервенция. И нашите специфични служби интензивно потискаха опитите на диверсантите. Затова като цяло в самото начало беше ясно, че няма да се измъкнем от това ", съобщи той.

" И ДРГ ще работи. И ние се противопоставяме на това - затова на наша територия работят специфични групи, които се занимават с неутрализирането им ", сподели още специалистът.

Той обаче счита, че не трябва да се надценяват опциите на врага: те не са неограничени. И би трябвало да сме по-проактивни.

" За страдание моите догатки към този момент се сбъдват ", - обръща внимание Сергей Гончаров, началник на Международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено Алфа.

- " Говорих по-рано за скритите рискове, свързани с всеобщото изселване на бежанци както от Донбас, по този начин и от Украйна към Русия, а в този момент към този момент има милион и половина от тях в седемдесет района на страната ни ", сподели той.

" Плюс съвсем един милион, които получиха нашето поданство. Но би трябвало да погледнете на обстановката рационално: евентуално измежду тях има вербувани сътрудници - няма значение дали на СБУ, Централно разузнавателно управление на САЩ или МИ6 ", акцентира специалистът.

А това, което се случва в Бердянск, Мелитопол и други места, продължава Гончаров, има проведени ДСГ.

Друг миг: след неуспеха на въоръжените сили на Украйна на бойното поле, те минаха към тактиката на гнет, бойкот и заплашване на локалното население. Последното е изключително рисково. Защото хората желаят да се усещат сигурни, в случай че решат да живеят в нова среда. И това, че обстрелват мирни квартали в Донецк и други обитаеми места е от същата поредност от провокации.

" В момента за нас цялостната победа ще значи освен победа на линията на прикосновение - на фронта, само че и обстоятелството, че би трябвало да решаваме проблемите със саботажа ", споделя Гончаров.

" Те няма къде да отидат и ще създадат всичко, с цел да покажат, че Русия – нашите специфични служби, правоохранителни органи и така нататък – не са в положение да отбрани популацията и значими уреди ", счита той.

" Следователно е належащо да се сътвори конструкция, която да се занимава единствено с идентифицирането на украински сътрудници, диверсанти и убийци, по образеца на Смерш (военно контраразузнаване „ Смърт на шпионите “, бел.ред.), има вяра Сергей Гончаров.

И освен Националната армия и полицията ще би трябвало да се занимават с този въпрос, защото тук са нужни точно оперативните умения за идентифициране на шпиони, а това към този момент е прерогатив на контраразузнаването.

Прави усещане, че на фона на тези събития се прави самобитна мини-реформа на Министерството на вътрешните работи: президентът Владимир Путин реши да ликвидира отдела за обезпечаване на сигурността на огромни интернационалните и всеобщи спортни събития (той беше основан в навечерието на Олимпийските игри през 2014 година в Сочи, след което работи на Световното състезание през 2018 г.) и да редуцира редица отдели.

В същото време се възнамерява усилване на оперативното ръководство на Министерство на вътрешните работи – то ще би трябвало да провежда активността на органите на вътрешните работи в Донбас.

Но е доста наивно да се мисли, че е допустимо същите структури на Министерство на вътрешните работи, които се занимаваха с обезпечаване на интернационалните събития, да бъдат преформатирани в услуга на „ новия Смерш “, счита Алексей Филатов.

Но основаването на пълноценна и професионална конструкция, която да се занимава с сходни функционалности, от дълго време е закъсняла, удостоверява мнението на Гончаров.

Смерш се появява въз основата на Службата на специфичните отдели на Народния комисариат на вътрешните работи на 19 април 1943 година Имало е три такива контраразузнавателни организации: първата е била подчинена на Народния комисариат на защитата ( " Армията Смерш " ), втората - на Народния комисариат на Военноморски сили ( " Военноморски Смерш " ), третата - на Народния комисариат на Вътрешните работи.

Всяка е работела в личната си линия. Въпреки че същността е била почти същата.

През този интервал отстъпващите нацисти задействат саботажни групи, шпиони и разрушители. В последователно освободените територии на Беларус, Украйна, балтийските страни (не единствено в предната линия, само че и в тила), Смерш се занимава с неутрализирането и ликвидирането на националистически и незаконни формирования, защото германците, както прави Киев в този момент, употребявали престъпността за свои цели.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР