Докато на предишния вот през ноември миналата година в центъра

...
Докато на предишния вот през ноември миналата година в центъра
Коментари Харесай

France 24: Изборите в България доминирани от страх от икономическа несигурност

Докато на предходния избор през ноември предходната година в центъра на вниманието беше необятно публикуваната корупция, в този момент икономическите проблеми са преди всичко измежду опасенията на гласоподавателите. Най-бедната държава-членка на Европейския съюз се бори с годишна инфлация от близо 20 %. Така разяснява провеждащите се през днешния ден избори за Народно заседание France 24.

" Избирателите са загрижени за цените доста повече, в сравнение с за геостратегическите тематики, за които се карат политическите партии ", цитира медията политическият анализатор Антоний Тодоров.

Неотдавнашни изследвания разкриха " боязън от зимата " измежду доста българи, обезпокоени от очертаващото се влияние на възходящите разноски за отопление и храна. Продължителната политическа неустойчивост попречва битката за осъществяване на промени и икономическия напредък. Тя също по този начин форсира отлива на младежи от страната, която към този момент е изгубила една десета от популацията си през последното десетилетие. А цената на провеждането на едни предварителни избори също е значим въпрос. Именно на него обърна внимание ексуправляващият Бойко Борисов: " Похарчихме един милиард за избори, що се касае за построяването на четири стадиона в Пловдив ", цитира го France 24.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР