Докато Mozilla тепърва планира да вгради Tor клиента в браузъра

...
Докато Mozilla тепърва планира да вгради Tor клиента в браузъра
Коментари Харесай

Браузърът Brave интегрира възможностите на Tor мрежата

Докато Mozilla занапред възнамерява да вгради Tor клиента в браузъра Firefox, браузърът Brave към този момент направи това на равнище частни раздели (Private Tabs). Новата опция е осъществена във версия Brave 0.23.
Интеграцията с Tor към този момент е с бета статут. В описанието се споделя, че тя дава опция да се резервира неприкосновеността на персоналните данни освен на равнище устройство, само че и на равнище мрежа. Private Tabs + Tor пазят потребителя освен от подслушване от страна на интернет провайдъра, само че и от уеб страниците, които записват и съхраняват IP адресите на посетителите, употребяват следящи бисквитки, започват аналитични скриптове и други сходни.

Частните раздели се отварят от менюто File –> New Private Tab. Потребителят може да отвори елементарен раздел, частен раздел без Tor и частен раздел + Tor. Различните раздели когато и да е могат да работят по едно и също време.



Brave по принцип е планиран да пази неприкосновеността на персоналната информация. Той по дифолт блокира рекламата, следящите тракери, скриптовете за рандеман на криптовалута и така нататък Но след активирането на Tor, отбраната доста се усъвършенства. По този метод уеб страниците няма по какъв начин да видят от кой адрес идва потребителят, тъй като целият маршрут на сърфирането е прикрит.

Освен като елементарен Tor клиент, браузърът Brave може да работи и като възел за ретранслиране на Tor пакетите.



Да не забравяме, че това е към момента бета версия, в която има неоправени бъгове, които следва да бъдат оправени в идващите версии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР