Докато мнозинството от законодателите гласуваха в подкрепа на Ла Руса,

...
Докато мнозинството от законодателите гласуваха в подкрепа на Ла Руса,
Коментари Харесай

Проблеми в крайнодесния рай на Джорджа Мелони. Ще има ли кабинет?

Докато болшинството от законодателите гласоподаваха в поддръжка на Ла Руса, партията на Силвио Берлускони " Форца Италия " изрично отхвърли. В същото време обаче от тях се чака да са на страната на Мелони. 

Конфликтът слага под въпрос жизнеспособността на съюза, който Мелони изкова дружно с Берлускони и Матео Салвини от " Лига ". 

Десният блок на Мелони взе общо 44 % от гласовете на изборите на 25 септември - задоволително за парламентарно болшинство, само че от този момент тримата водачи се борят да реализират единодушие за разделянето на основни позиции в новата администрация. Мелони уточни, че работи за назначението на кабинет " с висок профил " само че не е подготвена да извърши всички претенции на сътрудниците си. 

След година и половина на непоклатимост при Марио Драги италианската политика още веднъж е в придвижване в нерешителен миг за стопанската система на страната. Мелони ще би трябвало да увери президента по време на срещи през идващите дни, че може да ръководи болшинството в Народното събрание, с цел да получи мандата за сформиране на държавно управление.

Една ябълка на раздора сред Мелони и Берлускони е неговият апел за сериозна позиция в кабинета на протежето му и някогашна здравна сестра Личия Ронзули. След като водачите не съумяха да реализират единодушие по позициите на кабинета на срещите в сряда и четвъртък, депутатите от " Форца Италия " на Берлускони бойкотираха гласуването в Сената за позицията на Ла Руса.

Избирането на Ла Руса за ролята на представител, втората най-висока държавна служба след президента, акцентира историческата смяна в италианската политика с прекосяване на властта към извънредно дясно държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР