Докато компаниите правят опити да върнат служителите в офиса, офис

...
Докато компаниите правят опити да върнат служителите в офиса, офис
Коментари Харесай

Търговските недвижими имоти, които е по-добре да не притежавате

Докато фирмите вършат опити да върнат чиновниците в офиса, офис постройките, издигнати преди 80-те години на предишния век, се изправят пред провокации, се споделя в нов отчет на Moody`s, представен от.

Бизнесът работи интензивно, с цел да притегли хората назад към обичайното работно място след три години, за мнозина, отдалечена и хибридна работа.

Но нежеланието измежду работещото население да одобри изцяло връщането на работа кара доста компании, от Airbnb до Zillow, да предложат на чиновниците гъвкавостта да работят отвред.

Това основава проблеми за комерсиалните недвижими парцели, по-специално офис постройките, защото наемателите ги напущат. В комбиниране с задължения, които следва да бъдат изискуеми в близко бъдеще, и допустимо стесняване на заемите, секторът наподобява е заплашен от злополука.
 Строителството на офис здания в София удари 5-годишно дъно
Строителството на офис здания в София удари 5-годишно дъно

Ето какви са наемните равнища

Имотите, издигнати преди 80-те години на предишния век, са изложени на по-голям риск от това да станат функционално остарели, " тъй като най-общо казано, в случай че се постановат обилни поправки на постройките, размерът на капитала, нужен, с цел да бъдат актуализирани и да се конкурират на днешния пазар, би бил по-скъп ", сподели Ник Вила, икономист от Moody`s Analytics.

Има неизплатени 5,6 трилиона $ търговски ипотеки,

съгласно Асоциацията на ипотечните банкери. От тях, когато се преглеждат единствено съответни активи с недвижими парцели като жилища, офиси, търговски и индустриални парцели, неизплатеното салдо понижава до 4,4 трилиона $, като остатъкът е обвързван със строителни планове, заеми за развиване, земеделска земя и други категории. И 40% от тази сума се държи от институции, които са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите.

В същото време към 16% от 4,4 трилиона $ неизплатени ипотеки върху търговски недвижими парцели са планувани да падежират през 2023 година, написа Moody " s, една четвърт от които са обезпечени с офис парцели.

Тези заеми са уязвими, тъй като би трябвало да бъдат рефинансирани. Настоящите заеми са основани преди към десетилетие, когато лихвите са били по-ниски. Рефинансирането в този момент значи, че новите им ставки ще бъдат доста по-високи. И в случай че лихвените разноски се покачат, кредитополучателите ще би трябвало да прибавят капитал за рефинансиране или да покачат равнищата на наема, тъй че да могат да продължат да обслужват дълга на съответни равнища.

В същото време банките стават все по-взискателни по отношение на това на кого отпускат заеми, като стягат стандартите си за разпределяне на заеми на фона на скорошна рецесия в банкирането в Съединени американски щати.



Най-зле позиционираните активи в комерсиалните недвижими парцели са по-старите офис площи, сподели Moody`s. Почти две трети от офис постройките на централния регион на Ню Йорк са издигнати преди 70-те години.

" Забавянето на стопанската система може да остави уязвими метрополиите с огромен ресурс от парцели отпреди 1980 година... ", обявиха от Moody`s.
 Румъния не разрешава отдаването чартърен на здания, в категорията с най-голям риск от земетресение?
Румъния не разрешава наемането на здания с " червени точки ", директно обиден е HoReCa бизнесът?

В тях също ще бъдат неразрешени за осъществяване на действия, които допускат централизация на повече от един човек на 4 кв.м

Приблизително 31% от офис постройките в 80-те най-големи метрополии в Съединени американски щати са издигнати преди 1980 година И те са " изключително податливи на икономическо закъснение ", означи Moody`s.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР