Докато Карим Бензема и Винисиус Жуниор громяха отбраната на Барселона

...
Докато Карим Бензема и Винисиус Жуниор громяха отбраната на Барселона
Коментари Харесай

Забранена зона: Едуардо Камавинга отчая каталунците с перфектни изяви

Докато Карим Бензема и Винисиус Жуниор громяха защитата на Барселона в реванша от полуфиналите за Купата на Испания, отборът на Реал Мадрид завоюва изрично борбата и в една друга зона на терена. Това е зоната на Едуардо Камавинга в отбрана, където младият французин не даде късмет на никого.

Бившият футболист на Рен, който по принцип е централен полузащитник, още веднъж беше употребен като ляв бек. Първо той заигра на този пост при Дидие Дешан в националния отбор по време на Мондиала в Катар, след което Карло Анчелоти продължи да залага на него вместо Ферлан Менди.

В сряда вечер Камавинга отчая главно Рафиня, само че и другите състезатели на Барса, които се пробваха да минат през неговата зона. Статистиката демонстрира, че тъмнокожият състезател е лишил топката във всичките осем опита за това. Общо той е надвил в 10 от 14 единоборства, а при пасовете е непогрешим - 32 точни от 32 опита. На 9 пъти той е пресичал пасове на противника, а общо докосванията му на кълбото са 66.

Всичко това са индикаторите на 20-годишен футболист в конфликт с Барселона с едвам няколко мача като ляв бранител в кариерата си.

Доказателство за професионализма на Камавинга е спонтанната карта от придвижването му по терена, като се вижда, че той съвсем не е минал централната линия, акцентирайки върху отговорностите си в защита. Така той съумя да “тушира ” склонността си постоянно да се включва в офанзива.

Реал завоюва с 4:0 и отстрани противника с общ резултат 4:1. На финала “белите ” ще играят с Осасуна на 6 май в Севиля.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР