Докато кардинал Краевски ще посети Одеса, Житомир и Харков, има

...
Докато кардинал Краевски ще посети Одеса, Житомир и Харков, има
Коментари Харесай

Защо Ватиканът заговори за опасността от ядрена война?

Докато кардинал Краевски ще посети Одеса, Житомир и Харков, има късмет Ватиканът да може да предава информация за действителното положение на нещата в тези прифронтови райони по своите канали. Сега най-важното е да се попречи на Вашингтон да разиграе нуклеарен спор в името на вътрешната политическа победа.

Ватиканът обичайно е предан на концепцията за нуклеарно разоръжаване. Затова апелът на папа Франциск, насочен към Папската академия на науките Бог да пази света от нуклеарна война, на пръв взор наподобява като нормално събитие.

Според Vatican News понтификът приканва да се обърнем към Дева Мария, тъй че планетата да не познае ужаса на нуклеарен спор. Днес, съгласно него, приказваме за " тотална " трета международна война.

След две трагични международни войни изглеждаше, че светът последователно се е научил да върви към ценене на човешките права, интернационалното право и разнообразни форми на съдействие. Но, за жалост, историята демонстрира признаци на регресия. Не единствено се ускоряват анахроничните и нападателни националистически трендове, само че се зараждат „ нови войни за владичество, от които страдат цивилното население, старците, децата и болните, а разрушенията настъпват на всички места “.

Папа Франциск повтори, че това е, както той към този момент се изрази, „ трета международна война на части “ и рисковете „ за хората и планетата нарастват “. И въпреки всичко остава въпросът за какво папата си спомни за заплахата от нуклеарна война.



Римският папа Франциск (cc) Kai Pilger

Явно не е единствено това. Тези дни Ватикана изпрати префекта на Департамента за милосърдни услуги кардинал Конрад Краевски от името на папа Франциск до някогашната Украинска ССР. Съобщава се, че кардиналът ще направи пътешестване до някогашната Украинска ССР, този път той ще отиде в източната част на страната и ще посети по-специално Одеса, Житомир и Харков.

Кардиналът има намерение да „ изрази поддръжка за общностите от вярващи, свещеници и монаси, както и техните епископи, които са останали на местата си на пастирско служение повече от 200 дни макар всички рискове, свързани с спора “.

В известие от Министерството на милосърдните услуги се отбелязва, че това ще бъде „ безшумно и евангелско “ пътешестване, като задачата на Краевски е „ да бъде с хора, които страдат, да се моли и да утеши всеки от тях, показвайки със своите дейности, че те не са сами в тази обстановка, която носи единствено опустошение и гибел. "

Това е публично. И в случай че деликатно разгледате географията на визитата на кардинал Краевски, можете да видите, че той има намерение да посети „ шумни места “, т.е. тези, където в този момент се водят главните борби. Изглежда, че Светият трон тези дни се интересува съществено от обстановката на място, желае да получава оперативна информация от терените. Възможно е това да се дължи на протичащото се сега в Съединени американски щати.

Демократическата партия и нейната основна социална фигура, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, бяха мощно наранени в последно време. Белият дом влага съществено в нуклеарната договорка с Иран, надявайки се да показа нейното възобновяване като огромен триумф на външната политика. Европейският съюз (подозираме, че Франция) обаче не желае да помогне на Байдън.

Освен това Европейски Съюз има намерение да провали предоговарянето на нуклеарното съглашение, като торпилира всевъзможни опити на американските демократи да запазят болшинство в Конгреса на Съединени американски щати.



Конгресът на Съединени американски щати. (cc) Bjoertvedt

В тази обстановка могат да се чакат най-сериозни провокации от страна на Вашингтон, в това число и провокиране на нуклеарна рецесия. Американците елементарно ще жертват някогашната Украинска ССР, даже единствено с цел да принудят Русия да употребява такива оръжия, които ще разрешат на Вашингтон да упрекна Москва в „ неприемливи дейности “, с цел да сплотят „ евроатлантическите сътрудници “ и да прочистят вътрешнополитическото пространство на Съединените щати.

Възможно е тази заплаха да е била видяна във Ватикана, заради което през днешния ден папа Франциск приказва за „ заплаха от нуклеарна война “ и „ трета международна война на части “. С наближаването на междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати през ноември всичко може да се чака от американските демократи.

Светият трон в тази ситуация държи пръста си на пулса. Докато кардинал Краевски ще посети Одеса, Житомир и Харков, има късмет Ватиканът да може да предава информация за действителното положение на нещата в тези прифронтови райони по своите канали.

Сега най-важното е да се попречи на Вашингтон да разиграе нуклеарен спор в името на вътрешната политическа победа. Американците ще седят оттатък Атлантическия океан, а Европа, където териториално се намира Светият трон, ще има компликации.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР