Докато Индия продължава да се бори с опустошителните мащаби на

...
Докато Индия продължава да се бори с опустошителните мащаби на
Коментари Харесай

Изследване: Вещество в зеления чай може да помогне срещу COVID-19

Докато Индия продължава да се бори с опустошителните мащаби на COVID-19 пандемията, академик от изследва по какъв начин зеленият чай може да бъде причина за основаването лекарство, способно да се оправи с заболяването, предизвиквана от новия ковид, оповестява медицинският уебсайт.

" Природата е най-древната аптека и постоянно е била съкровищница от евентуални нови медикаменти, като ние се усъмнихме дали някое от тези съединения не може да ни помогне и в битката с COVID-19 ", споделя доктор Суреш Моханкумар, който прави с сътрудници в Индия.

" Aнализирахме и сортирахме библиотека от натурални съединения, за които към този момент е известно, че са дейни против други коронавируси, употребявайки компютърна стратегия благодарение на изкуствен интелект. Нашите открития допускат, че едно от съединенията в зеления чай може да се пребори с ковид, пораждащ COVID-19 ", добавя ръководителят на проучването от медицинския лицей в Университета на Суонси, Англия.

Изследователите са анализирали структурата на 132 фитохимически субстанции, с цел да съумеят да разпознават тези, които могат да подтиснат болестта, предизвиквано от ковид SARS-CoV-2.

Д-р Моханкумар акцентира, че проучването към момента е в начален стадий и е надалеч от всевъзможен тип клинично приложение.

" Съединението, което нашият модел планува да бъде най-активно, е галокатехинът, който участва в зеления чай и би могло да бъде елементарно налично и налично. Сега би трябвало да се извърши в допълнение изследване, с цел да се покаже дали може да бъде потвърдено клинично дейно и безвредно попречване или лекуване на COVID-19 ", споделя той.

Ръководителят на фармацевтичния департамент проф. Андрю Морис споделя: " Това е удивително проучване и демонстрира, че естествените артикули остават значим източник на съединения в битката против инфекциозните заболявания. Наистина съм доста удовлетворен, че това интернационално изследователско съдействие продължава в този момент, когато доктор Моханкумар се причисли към нашия фармацефтичен екип. "

Вижте повече за изгодите от зеления чай в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР