Докато Илон Мъск търси начини да увеличи приходите на Twitter

...
Докато Илон Мъск търси начини да увеличи приходите на Twitter
Коментари Харесай

Не е само Стивън Кинг: Големите рекламодатели замразяват плащанията към Twitter

Докато Илон Мъск търси способи да усили приходите на Twitter за сметка на най-известните му консуматори - платформата стартира да губи пари от единствения си огромен източник на финансиране.

Мъск твърди, че компанията към този момент има " голям спад " на приходите поради отдръпването на рекламодатели " под натиска на активистки групи " - " макар че нищо не се е трансформирало с модерацията на наличието и направихме всичко, с цел да умиротворим деятелите ".

" Това е извънредно сбъркано! Те се пробват да унищожат свободното слово в Америка ", оплаква се още той.

Милиардерът не показва каква е съответната вреда от спрените рекламни контракти, само че към този момент няколко огромни компании оповестиха обществено, че замразяват връзките си с Twitter, до момента в който не се обясни какво ще се случва в платформата при новия ѝ притежател.
Сделката за Twitter, която Илон Мъск беше заставен да одобри след голям брой приливи и отливи на възторг, притиснат от правосъден развой, му коства 44 милиарда $.
CNBC оповестява, че две от компаниите-съперници на Tesla - General Motors и Audi - са решили да спрат краткотрайно разноските си за реклама в Twitter. Големият производител на хранителни артикули General Mills също е измежду рекламодателите, които са се отдръпнали от връзките си със обществената мрежа.

Гигантът в рекламния бизнес Interpublic Group предложи на своите клиенти да спрат всички платени изявления в Twitter най-малко за една седмица, до момента в който не се получи по-голяма изясненост за проектите на платформата за повишение на доверието и сигурността на потребителите.

Основните съмнения на рекламодателите са свързани с това, че новото ръководство на Twitter ще остави доста по-слаба модерация на наличието в унисон с либертарианските разбирания на притежателя му.
Според вътрешна информация най-богатият човек в света желае, което е към половината от работната ръка, с цел да понижи разноските - част от тях схванаха, че са уволнени в петък. Това докара до насрещни искове поради нарушаването на условието за предупреждение на служащите.
Самият Мъск не си оказва помощ в последните дни, като се включва в безсмислени разногласия с известни персони като или представителката на лявото крило на Демократите в Конгреса Александрия Окасио-Кортез, които намерено го подлагат на критика за желанията му да ги таксува по 8 $ на месец за верификация на профилите.

Журналистът Кристофър Инграм разказва в резюме финасовата обстановка на Мъск:
Дългово обслужване: 1 милиарда долараОперативни разноски: 4 милиарда долараАбонамент за Twitter Blue: 8 $ " Някой, който е мощен в стопанската система, може ли да ми помогне да направя бюджет върху това? ", разяснява той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР