Докато Хаити изпада в хаос след седмици на гангстерско насилие,

...
Докато Хаити изпада в хаос след седмици на гангстерско насилие,
Коментари Харесай

Спасителен чартърен полет на Хаити, превозващ американци, каца в Маями, докато насилието между бандите ескалира

Докато Хаити изпада в безпорядък след седмици на гангстерско принуждение, първият избавителен под наем полет излетя от карибската нация и кацна в Маями Неделя следобяд, американски чиновник удостовери пред Fox News.

Смята се, че всички 47 пасажери на борда са американци и полетът е бил непокътнат единствено за тези, които са имали паспорти на Съединени американски щати, сподели служителят.

Въоръжен член на бандата G9 и Family търкаля гума, с цел да я изгори на обсада в квартал Delmas 6 на Порт-о-Пренс, Хаити, понеделник, 11 март 2024 година (AP Photo/Odelyn Joseph)

Полетът излетя от град Cap-Haïtien, на към пет часа и половина път с кола на север от столицата Порт-о-Пренс, която значително е под надзор на банди.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи чартърния полет в X събота, предоставяйки връзка за кандидатстване за тези, които желаят да се качат на него. Той предизвести, че жителите на Съединени американски щати би трябвало да обмислят полета единствено в случай че могат да стигнат безвредно до летището Ca...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР