Докато Гешев го цака със СРС-та, президентът Румен Радев има

...
Докато Гешев го цака със СРС-та, президентът Румен Радев има
Коментари Харесай

"Щурецът" Маричков с орден "Стара планина"

Докато Гешев го цака със СРС-та, президентът Румен Радев има и по-приятни държавни каузи - той връчи медал " Стара планина " I степен на именития артист, китарист и композитор Кирил Маричков. Освен " щуреца ", който наскоро отпразнува 75-годишен юбилей и издаде своя нов албум " 75 ", с високото държавно отличие бяха удостоени художникът Симеон Спиридонов, проф. доктор Венко Александров - за изключителни заслуги в медицината, и проф. Христо Баларев - за своите заслуги към химията, предава БГНЕС. 

През над половинвековната си кариера Маричков е имал амбивалентни отношения с властта - от милиционерските наказания поради осъществяванията на западни рок части през 60-те, през опитите за лична политическа кариера в края на предишния век, та до неласкавите му изявления за публичния живот у нас и до през днешния ден, само че въпреки всичко признанието го трогна. 

„ На доста подиуми съм излизал, само че на тази вълнението е друго. Непрестанното предпочитание и силата, с която желаех моята музика, която е в мен, да я предам на публиката, е това, което ме е водело през всичките тези години. Това да дадеш на хората, нещо което да направи техния живот по-щастлив, по-усмихнат и по-добър. Но това не важи единствено за музиката, това важи и за медицината, за химията, за изобразителното изкуство. Ето за какво и аз се усещам благополучен през днешния ден, по тази причина че напъните, работата и желанието за изобретение се насърчава и награждава “, съобщи музикантът.

Маричков разкри, че когато бил дребен, разпознавал по шума всеки аероплан и мечтаел да стане боен водач, само че поради високия му растеж не бил признат. Да стане певец пък искал президентът Радев, само че вместо това станал водач. „ Разбрах, че президентът е свирил на китара, и е бил добър китарист. Спечелил премия даже с това, че знаел да свири наши песни. После решил да стане боен водач “, коментира Маричков и се похвали, че една от песните, които свирил като дете Румен Радев, е неговата „ Две следи “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР