Докато е заемал поста министър на вътрешните работи Бойко Рашков

...
Докато е заемал поста министър на вътрешните работи Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти?

Докато е заемал поста министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е срещал минимум 10 пъти с оповестените за контрабандисти Мартин и Стефан Димитрови . Това стана ясно по време на днешното съвещание на основаната специфична анкетна комисия, която би трябвало да изследва всички обстоятелства и условия към свадите в митниците. 

Станислав Балабанов разгласи, че имал данни от Министерство на вътрешните работи в постройката на ведомството по времето на Рашков са влизали с изключение на тях и Петя Банкова, и Паскал . Всичко това било отразено в книгата за достъп до министерството. 

Бяха изнесени и съответни дати на въпросните срещи. Така да вземем за пример на 28 май 2021 година Мартин Димитров се е срещнал с Бойко Рашков в постройката на Министерство на вътрешните работи . На 21 юни и двамата Димитрови още веднъж са разговаряли в силовото ведомство с тогавашния вътрешен министър. Срещи е имало и през юли, август, септември 2021 година. Петя Банкова от своя страна е разговаряла с Бойко Рашков през декември същата година

Балабанов упрекна непосредствено някогашния силов министър, че лъже и то пред цяла България като споделя, че не познава въпросните хора . Живко Коцев пък съгласно него подпомагал тези, които е разработвал. А самият Коцев бил препоръчан за основен секретар от Атанас Атанасов. За Има Такъв Народ това бил тежък политически скандал

Константин Бачийски отговори на Балабанов, като му подсети, че Бойко Рашков е споделил, че познава тези хора, тъй като те са подали до него сигнала против Бойко Борисов . И изиска да знае къде тъкмо депутатът от Има Такъв Народ е чул Рашков да споделя, че не ги познава. 

От Българска социалистическа партия разясниха от своя страна, че Министерството на вътрешните работи се било трансформирало в хан и нямало никакъв надзор кой влиза в него. 

Защо ДАНС не е уведомила Асен Василев и Николай Денков за следствието против Петя Банкова?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР