Докато държавата се тресе, служебният премиер скита по Витоша. Това

...
Докато държавата се тресе, служебният премиер скита по Витоша. Това
Коментари Харесай

Докато държавата се тресе, служебният премиер скита по Витоша

Докато страната се тресе, служебният министър председател скита по Витоша. Това стана ясно от пост на Димитър Главчев в обществените мрежи.

По думите му договарянията за кабинет вървят добре

„ Между диалозите, а те вървят добре “, написа той, публикувайки фотоси от планината.

Преди минути пък стана ясно, че на следващия ден Главчев ще подаде молба за отпуск от Съдебната палата.

SafeNews напомня, че президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на служебно държавно управление на Димитър Главчев през вчерашния ден. Той е някогашен ръководител на Народното събрание.

По думите на Радев единствен Главчев от всички претенденти е приел да одобри предлагането да стане длъжностен министър-председател. Той възожи на Главчев да избере състав на Министерския съвет.

За да се спестят средства и, с цел да не бъдат разкарвани гласоподавателите през няколко седмици, президентът настоя пред Главчев да уточни състава на Министерския съвет до 7 дни.

Румен Радев даде обещание изрично, че нито непосредствено, нито индиректно ще се меси в съставянето на новото служебно държавно управление. Той сподели, че чака от Главчев да е оптимално политически безпристрастен.

Президентът подсети, че с изключение на за честността на изборите би трябвало да се работи и за българските жители.

„ Ако Гълъб Донев не се беше вслушал в тези апели нямаше да сме получили парите от Плана на възобновяване, нито други основни промени “, подсети Радев.

Радев не пропусна да упрекне сглобката за измененията в Конституцията, които затвориха кръга от личностите, от които президентската институция може да уточни претенденти за служебни министър председатели.

Той сподели, че въпреки всичко ще се съобрази напълно с Конституцията, тъй като в противоположен случай страната би могла да бъде изправена пред Конституционна риза.

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ

При приемане на мандата Димитър Главчев сподели, че е останал финален от претендентите и поел тежкия ангажимент, тъй като страната е щяла да бъде хвърлена в конституционна рецесия.

Главчев разгласи твърдо, че за министри ще посочи „ специалисти, неопетнени, некорумпирани, равно отдалечени от политически сили “. Ще направи по този начин, че Румен Радев да не се срами при сключване на указа за назначение на държавното управление.

„ Наясно съм, че главната функционалност е провеждането на почтени избори, само че значимото е благосъстоянието на жителите. Ще последвам евроатлантическия път на България “, добави Главчев

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР