Докато бях министър на отбраната не е имало индикации, абсолютно

...
Докато бях министър на отбраната не е имало индикации, абсолютно
Коментари Харесай

Каракачанов: Според моя план няма как да си загубим въздушния суверенитет до 2028 година

Докато бях министър на защитата не е имало индикации, безусловно никакви, за закъснение на доставката на поръчаните от България изтребители.

Това съобщи в ефира на бТВ Красимир Каракачанов. 

Надявам се, че новият министър на защитата не е единствено кимал с глава, когато е разговарял с американците, а е питал каква е повода за забавянето, уточни той.

Не е прав президентът като споделя, че със забавянето на изтребителите, може да си загубим въздушния суверенитет. Дори още на следващия ден сутринта да дойдат изтребителите у нас, в идващите две години те няма да могат да извършват задачата си по защита. Защото водачите, които се образоват на базовите модели, ще им трябват най-малко година и половина - две, до момента в който усвоят новите изтребители. Така че дотогава, както и в този момент сега, въздушното ни пространство се охранява от МИГ - 29. По мое време бяха ремонтирани осем такива изтребители. Най-добре е да се отделят задоволително пари за поддръжката им, тъй като заложеният проект е утвърден и до 28-а година, в случай че сме естествена страна, няма да си загубим въздушния суверенитет, разяснява той.

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР