Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от БСП са

...
Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от БСП са
Коментари Харесай

Депутати от БСП били в командировка в Залцбург за ловно изложение, въпреки бойкота

Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от Българска социалистическа партия са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско ревю в австрийския град Залцбург. Иван Иванов и Йордан Младенов са били на ревюто от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители, демонстрира инспекция на Би Ти Ви.

В програмата на ревюто са включени лекции, свързани с лов на риба на сьомга в Централна Швеция, по какъв начин сполучливо да се лови костур, по какъв начин се ловят диви прасета, миещи мечки и лисици. Също и по какъв начин се разфасова дивеч.

Служебното им пътешестване съответствува със поръчката на социалистическата партия депутатите ѝ да не вземат участие в пленарни съвещания и да не взимат командировъчни.

На 17 февруари Българска социалистическа партия реши да напусне Народното събрание. Българска социалистическа партия слага на ръководещите няколко условия, с цел да се върнат депутатите в пленарната зала: избор на нова ЦИК, анулация на срамните среднощни гласувания от оня ден, връщане на преференцията, нов спор за машинното гласоподаване, всеки да може да си търси правата с касационна тъжба.

На 21 февруари водачът на партията Корнелия Нинова съобщи, че депутатите от Българска социалистическа партия няма да получават възнагражденията си за интервала, в който отсъстват от Народното събрание. Тя добави, че народните представители от левицата няма да употребяват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР