Доживотна присъда получи Венцислав Караджов - ченге от икономическата полиция

...
Доживотна присъда получи Венцислав Караджов - ченге от икономическата полиция
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Няма милост за полицая, който застреля по най-брутален начин родителите си, ето какво му се случи!

Доживотна присъда получи Венцислав Караджов - ченге от икономическата полиция в Пловдив. Той бе приет през днешния ден отговорен от Окръжен съд Пловдив за зверската екзекуция на майка си Божурка и татко си Цветан.

БЛИЦ припомня, че кошмарната касапница бе извършена на 15 май 2016 година. Тогава градът настръхна, когато стана ясно, че в къща в града под тепетата са открити убити с по няколко куршума възрастните родители на полицая.



На влизане в съдебна зала Караджов каза, че очаква пълно оневиняване. Той постоянно отрича да е извършител на убийството. При произнасяне на присъдата лицето му не трепна и запази самообладание. Съпругата му Каля Караджова, за която се смята, че му е помагала и е знаела какво става, бе в залата, но веднага след присъдата напусна.

Доживотната си присъда Караджов ще изтърпи при специален режим. Прокурорите, обаче, заявиха, че ще обжалват и ще искат доживотно наказание без право на замяна.

Наказанието не е окончателно и може да бъде обжалвано пред по-висша инстанция.



На излизане от съдебната зала адвокатът на обвиняемия Зоя Тошкова заяви, че е очаквала подобна присъда и, че тя всъщност е повод към обжалване на по-висока инстанция.





Според защитата няма преки доказателства, че Караджов е разстрелял родителите си. Все още не е намерено оръжието на престъплението, няма и категорични следи. Държавното обвинение, обаче, смята, че Караджов има всички характеристични данни да е убиец. Според прокурорите той е замислил, планувал и извършил престъплението заради спорен имот. Че е нахлул в дома на майка си и баща си посред нощ и безскрупулно ги е разстрелял.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР