Доживотен затвор за причиняване на смърт и конфискация на автомобила

...
Доживотен затвор за причиняване на смърт и конфискация на автомобила
Коментари Харесай

Гешев предлага доживотен затвор за пияни или дрогирани шофьори, причинили смърт на пътя

Доживотен затвор за причиняване на гибел и конфискация на автомобила при шофиране под въздействието на алкохол и опиати, предлага основния прокурор.

Иван Гешев изпрати до премиера Бойко Борисов и до ръководителя на Народното събрание предложение за промени в Наказателния кодекс. То планува, нови, по-строги санкции за причиняване на гибел при произшествия за отговорния водач, в случай че той е седнал зад кормилото след приложимост на алкохол, опиати, без шофьорска брошура или пък е превишил доста разрешената скорост за придвижване.

Сийка Милева - представител на основния прокурор: Наказание от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор за причиняване съзнателно на гибел на едно или повече лица, когато е осъществено при ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта над 2 на хиляда. При ръководство на транспортно средство след използването на наркотични субстанции, при неналичието на съответната дееспособност и при превишаване на позволената скорост на придвижване с над 50 км. в час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР