Доходността на британските държавни облигации актуализира рекорд от десетилетие и

...
Доходността на британските държавни облигации актуализира рекорд от десетилетие и
Коментари Харесай

Доходността на британските държавни облигации скочи до най-високото ниво от 2008 г.

Доходността на английските държавни облигации актуализира връх от десетилетие и половина на данни за ускорение на растежа на заплатите, което подтиква инфлацията и предизвика Bank of England към нови нараствания на главния лихвен %. Така доходността на двугодишните държавни облигации днес се усили до 5,379% по отношение на 5,356% при затварянето на пазара предния ден, актуализирайки максимума от 2008 година  Доходността на десетгодишните държавни облигации обаче леко понижа до 4,638% от 4,642%.

Според Националната статистическа работа на Обединеното кралство (ONS) междинната заплата на британците през периода март-май 2023 година се е нараснала с 6,9% на годишна база против растеж от 6,7% през интервала февруари-април. Средно анализаторите чакаха възобновяване да се форсира до 6,8%.

В навечерието ръководителят на централната банка на Англия Андрю Бейли сподели, че стабилността на английската стопанска система оказва напън за повишение на заплатите и търсенето, като по този метод обезпечава нескончаем интервал на висока инфлация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР