ДОХА, Катар — Спонсорирана от ООН конференция за Афганистан, насочена

...
ДОХА, Катар — Спонсорирана от ООН конференция за Афганистан, насочена
Коментари Харесай

Талибаните отказват да се присъединят към спонсорираната от ООН среща за Афганистан

ДОХА, Катар — Спонсорирана от Организация на обединените нации конференция за Афганистан, ориентирана към възстановяване на разговора с талибанските ръководещи в страната, завърши, откакто представители на администрацията не съумяха да се появят нагоре.

Ръководеното от талибаните външно министерство отхвърли да участва на срещата в Доха, когато Организация на обединените нации отхвърли настояването му да работи като единствен формален представител на Афганистан, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в понеделник.

Гутериш сподели, че сходни условия са неприемливи, защото са сходни на признаването на талибаните като законно държавно управление на страната.

Афганистанското външно министерство, в в изказване, оповестено преди срещата, се споделя, че методът на интернационалната общественост е белязан от „ едностранни налагания, обвинявания и напън. “

Гутериш, говорейки на конференция в края на двудневната среща, сподели той ще стартира процеса за назначение на делегат на Организация на обединените нации, който да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР