Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си

...
Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си
Коментари Харесай

Турски милиардер продава луксозни хотели из Европа заради дългове

Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава първокласните си хотели в Южна Европа, в това число Capri Palace. Групата, която има и ресторантски вериги, договаря с евентуални купувачи за хотелите си в Дубровник, Мадрид и Рим, съгласно източници на Bloomberg.

Вероятно тези така наречен трофейни парцели, някои от които са били благосъстоятелност на заможни фамилии, ще бъдат продадени поотделно, а не в пакет. Потенциалните купувачи са заможни хора от Португалия, Испания, Италия, Азия и Близкия изток, настояват източниците, поискали анонимност.

Компанията е оповестила за обмен и 5-звездния Grand Hyatt в Истанбул, на фона на преструктурирането на дълга си. От Dogus към този момент отхвърлят коментар.

 Турция има 11 месеца да откри $179 милиарда
Турция има 11 месеца да откри $179 милиарда

Компаниите в страната са рисково задлъжнели към непознати банки

Хотелите на Dogus са известни със своите богати и известни гости. Capri Palace да вземем за пример има единствено 68 стаи, само че цели 2 ресторанта със звезди на Michelin. Президентският му апартамент, който разполага със независим басейн, може да бъде запазен против 8163 евро на нощувка.

Хотелът Villa Magna в Мадрид постоянно се употребява за фотосесии на известни персони. В последните месеци световноизвестни артисти като Рами Малек, Оливия Мън, Крис Прат, Дензъл Уошингтън и Райън Рейнолдс, разпространяваха свои филми там.

Понижен рейтинг

Във вторник Standard & Poor`s намали кредитния рейтинг на Dogus на B-, поради неспособността на турския холдинг да извърши планувано рефинансиране от 725 млн. евро за себе си и 1.6 милиарда евро за фирмите, в които влага.

Ако Dogus не успее да удължи периода на заемите си, S & P съобщи, че не чака от компанията да извърши финансовите си задължения през идната година " без да форсира и извърши продажбите на активи ".

" Разбираме, че Dogus има обстоен проект да се разпорежда с част от имуществото си на обща стойност към 500 млн. Евро през 2019 година ", пишат анализатори от S&P, добавяйки, че множеството от тези активи са отвън Турция.

 Рекордният срив на лирата саботира вложенията в закъсалата Турция
Рекордният срив на лирата саботира вложенията в закъсалата Турция

Инфлацията гони непознатия капитал, разрушава търговията и пречи на локалния бизнес

Шахенк, който в миналото беше най-богатият човек в Турция, влагаше интензивно в хотели, яхтени пристанища и заведения за хранене в страната и в чужбина, откакто продаде 55%-ия си дял в една от най-големите турски частни банки - Turkiye Garanti Bankasi за съвсем 5.5 милиарда $.

Dogus се наложи да предприеме продажби на активи, с цел да понижи дълга си и да покрие разноските по заеми. По-рано тази година тя се съгласи да продаде 17% от компанията d.ream International, която има първокласни заведения за хранене, за 200 млн. $ на сингапурската капиталова компания Temasek Holdings и основаната в Лондон Metric Capital Partners.

Турският холдинг продаде своя дял и в взаимно дружество за създаване на търговски център в Измир на колегата си Orjin Group. През май Европейската банка за възобновяване и развиване разгласи, че ще купи 25% от D-Marinas на Dogus, която има 10 яхтени пристанища в Турция, Гърция и Хърватия, за 70 млн. евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР