Договорът за реконструкция на жп гара Казичене беше подписан днес.

...
Договорът за реконструкция на жп гара Казичене беше подписан днес.
Коментари Харесай

Подписаха договора за реконструкция на третата софийска гара Казичене

Договорът за реорганизация на жп гара Казичене беше подписан през днешния ден. Рехабилитацията на гаров комплекс Казичене е част от огромния план: „ Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене ", който се финансира със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година Трите гари са ситуирани на железопътната линия София-Пловдив, която е една от най-натоварените в страната.



Обхватът на плана включва цялостна реорганизация на цялата инфраструктура на обекта и помощните софтуерни здания и уреди, посредством внедряването на нови енергоефективни и високотехнологични съвременни съоръжения. Проектът планува осъществяване на ограничения за повишение енергийната успеваемост на публичните пространства, въвеждане на съвременни интелигентни системи за отопление, климатизация, осветяване, информация и други. След реализацията му гара Казичене ще обезпечава удобна, безвредна и налична среда за пасажерите и личния състав.
Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Казичене е ДЗЗД „ Казичене Билд 2018 ", състоящо се от компаниите „ Билдинг Комфорт " ЕООД, „ Трейс - София " ЕАД, „ Термо Консулт София " ЕООД. Стойността на контракта е 1 115 653, 37 лева без Данък добавена стойност, а срокът му за осъществяване е 12 месеца.
Строителният контрол ще се реализира от „ ИКюИ Контрол " ООД, а договорът е на стойност 185 600, 00 лева без Данък добавена стойност.

Реконструкцията на гаров комплекс Казичене се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР