Догодина столичният бул. България може да бъде подложен на цялостна

...
Догодина столичният бул. България може да бъде подложен на цялостна
Коментари Харесай

Фандъкова обмисля цялостна реконструкция на бул. "България" догодина

Догодина столичният бул. " България " може да бъде подложен на цялостна реорганизация. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на ремонтните действия на площада пред НДК, оповестява " Фокус ".

Тя призна, че булевардът " явно има потребност от ремонт ", само че защото това ще е сложен и сериозен план, няма по какъв начин общината да работи преждевременно преди да стартира каквито и да е било действия. Фандъкова добави, че според от наличните средства ще се реши дали следващата година ще може да се стартира реконструкцията.

" Започнем ли да работим по булеварда, ще блокираме придвижването в тази част на София. Със сигурност няма да си разреша да стартира ремонт есента ", сподели още столичният кмет.

По думите ѝ придвижването по бул. " Прага " ще бъде пуснато идната седмица, макар че се очакваше това да стане до края на тази. Ремонтът на бул. " Овча купел " пък ще е подготвен преди 10 септември.

Фандъкова посочи, че реновацията на площада пред НДК коства към 5 млн. лева, като парите са обезпечени от общината. До средата на ноември ремонтът би трябвало да е завършил.

" В повече от половината парк, който е 12 дка, е положена бетонова основа от 15-20 см бетон, след която се поставя и хидроизолацията. Очакваме да бъдат подредени и напълно нови гранитни плочи, които са сходни на предходните. Така визията няма да се промени ", добави Фандъкова.

Предвидено е да се създадат нови облицовки към фонтаните в парка. Ще се създадат и нови обходи към подлезите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР