„Догодина ще завършим реставрацията на минералната баня в Банкя и

...
„Догодина ще завършим реставрацията на минералната баня в Банкя и
Коментари Харесай

Фандъкова ще възстановява Княжевския лифт

„ Догодина ще приключим реставрацията на минералната баня в Банкя и започваме възобновяване на баните в „ Овча купел “ и „ Горна баня “. Защитих те да бъдат предоставени на общината, с цел да можем да се погрижим за тях, защото това са знакови здания, които се рушаха “, това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с Националния ръб по туризъм, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Тя акцентира, че баните ще бъдат превърнати в модерни балнео и СПА центрове, които да се употребяват както от столичани, по този начин и от туристи.

„ В момента построяваме и първия общински аквапарк със закрит басейн с минерална вода, който ще бъде пуснат до края на годината “, добави Фандъкова.

На срещата, проведена по покана на Националния ръб по туризъм, Фандъкова показа тактика за развиване на столицата като туристическа дестинация. „ Преди 10 години София се възприемаше единствено като административен и настоятелен център. Възможностите за туризъм бяха подценявани. В последните години се записва голям интерес към София и растеж на туризма “, разяснява Йорданка Фандъкова. Тя описа, че общината влага в откриване на археологическото благосъстояние на Древна София и добави: „ в последните няколко години бяха отворени Музеят за история на София, Западната врата на Сердика, Триъгълната кула, Музеят на Ларгото, изградихме под земята музей под храма „ Света София “ и други “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР