Догодина очаквам бюджетния дефицит да е шоков, а това значи

...
Догодина очаквам бюджетния дефицит да е шоков, а това значи
Коментари Харесай

Финансист пред Lupa.bg: Бюджетният дефицит ще е шоков, възможно е вдигане на данъците

Догодина чакам бюджетния недостиг да е шоков, а това значи или нови неизгодни заеми, или повдигане на налози, или и двете. Това предвижда пред Lupa.bg финансистът Румен Гълъбинов. 
 
Според него ни следва нескончаем интервал на стопански застой поради утежняването на фискалната позиция, намаляването на вложенията, свиването на кредитния пазар и слабото вътрешно търсене.
 
Икономиката на България ще бъде в стагфлация идната година, криза със слаб стопански напредък и инфлация към междинната за Европейски Съюз.

" Правителство ще би трябвало да вземе нов бърз заем, преди да ни смъкват кредитния рейтинг. Рекламата е вземи назаем в този момент - заплати следващата година, а за бюджета на България е заплати в този момент - вземи назаем следващата година ", поучава финансистът. 

" Трябва да се усили минималната работна заплата, само че би трябвало да има и методика, по която автоматизирано да се дефинира всяка година, без да се водят разногласия какъв брой да е безспорната сума. Методиката за нарастване на минималната работна заплата може да включва или да бъде 50% от междинната работна заплата, или да бъде 60% от медианната ", изясни Румен Гълъбинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР