Дого аржентино е най-известната порода от далечна Аржентина, които са

...
Дого аржентино е най-известната порода от далечна Аржентина, които са
Коментари Харесай

Как да дресираме правилно дого аржентино?

Дого аржентино е най-известната порода от далечна Аржентина, които са представители на едрите кучета. Те обаче не са молоси, а по-скоро са многостранни животни. Те безусловно могат всичко. Може да бъдат избрани малко като здрави, бързи, твърди, умни и лоялни животни.

Всъщност дого аржентино са ловни кучета и това е главната им функционалност, само че треньорите са забелязали невероятните качества на породата е все по-често ги насочват към работа като служебни кучета.

Преди да стартира образованието на дого аржентино им е нужна добра социализация. Кучето бързо ще научи реда вкъщи и разрешени и непозволени неща, добре ще одобри околната среда и хората, с които ще съжителства, в случай че стопанинът, който го вкарва в новия му живот, е съумял да построи връзка със своя питомец и има престиж пред него на балансиран, само че корав и мощен духовно човек.

Казано с други думи това не е порода за начинаещи или неуверени хора. Затова изборът на дого аржентино за домакински любим би трябвало да бъде добре осмислено и отговорно деяние. Тези чудесни животни ще се приспособяват добре както към къщата, по този начин и към жилището, стига да имат доверие на тези, които ги отглеждат.

Дресирането на дого аржентино изисква много качества от треньора. Задължителни са търпението, постоянството, последователността и опитът. Трябва да се познава добре държанието на кучешкия тип. Дого аржентино работи по-добре с хората, в случай че има умел началник.

Основата на положителното образование на дого аржентино се основава на послушанието. За бъде едно куче бранител, то би трябвало да се е научило на смирение и за дого аржентино това важи изцяло.

Дресурата е на дого аржентино е сполучлива, когато е ориентирана към извършения за експедитивност, сръчност и храброст, тъй като това са качества, присъщи за породата.

 Дого аржентино

Усетът и търпението при тренировките са доста значими, тъй като тези кучета, изключително мъжките, са доста доминантни. Лошото образование с изключение на всички други негативи е доста рисково. Добре подготвеното куче от породата е изумителен бранител, само че всеки опит да бъде трансфорат в съвършена защита посредством силови способи, може да има ужасни последствия. Ако стопанинът няма нужните качества да образова кучето си, най-добре да повери тази виновна работа на треньор, тъй като това е значимо за сигурността на всички в близост при развъждането на дого аржентино.

Вече знаете по какъв начин да обучите своя питомец. А в случай че към момента нямате такова куче, само че желаете, вижте разгласи и цени за дого аржентино!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР