Доган е уплашен, както никога досега. Поставянето на Пеевски втори

...
Доган е уплашен, както никога досега. Поставянето на Пеевски втори
Коментари Харесай

Ще последва ли някой примера на младотурците, преди Пеевски да съсипе и ДПС?

Доган е изплашен, както в никакъв случай до момента. Поставянето на Пеевски втори в евролистата на Движение за права и свободи взриви замъци на придвижването. Гневни гласове се чуват в Кърджали, Шумен, Делиормана, Благоевград… Масло в огъня наля евролистата за идните избори.
На избираемите места са хора на Пеевски и самият той. След тях няколко млади за цвят.

От централата разпространиха послание на почетния ръководител, н което той се извинява и оправдава. Няма и диря от философските главоблъсканици, с които ни „ даряваше “ до момента.

Опитът посредством неугледното: „ Каузата на Движение за права и свободи е прекомерно огромна, с цел да си позволим лукса да се борим между тях и да спъваме развиването на младежите да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развиване е техен. И в случай че желаеме да имаме европейски път на развиване, ние би трябвало да ги подкрепим и насърчим! “ да се търси опрощение за наглостта е жертван.

Доган бе дотук. Пеевски го е пуснал „ по пързалката “. „ Златното момче “, което удари вероломно своя бизнес преподавател Василев и банката му, в този момент ще види сметката на политическия си гуру.

Движение за права и свободи отглежда млада армия доста усърдно от години. Но на бодрата промяна би трябвало някой да изясни, че е заслужено едни хора тук да копаят тютюн, който се изкупува на безценица или изобщо не се изкупува, а Пеевски да се „ поти “ в палатите си в Дубай. Да им изясни също по какъв начин се печелят милиони от цигарена контрабанда, финансиране на терористични групировки, присвояване на непознат бизнес, рекет и подмолни покупко-продажби.

Самият Доган дължи отговори по какъв начин е придобил Топлоелектрическа централа „ Варна “ и пристанището към него за жълти стотинки, квотите за „ леден запас “ и Боянските сараи.

Досега Движение за права и свободи се командваше от сараите и хотел „ Берлин “, само че в последно време това от ден на ден нервира елементарните членове и симпатизанти. Още повече ги ядосва, че изтъняващото доверие към управлението на партията се компенсира с цигански гласове.

Призивите да се дава път на младите е реакция на изплашен човек, който усеща, че губи надзор над кораба.

Водач на евролистата е водачът Мустафа Карадайъ, който е цамесен в скандал с къщи за посетители, бизнеси и покупко-продажби с европари на негови родственици в родното му Борино. За стотици хиляди става дума.

Втори е Делян Пеевски – емблемата на модела #Кой, считан от мнозина за мафиотски. Като народен представител, определен от гласоподаватели на Движение за права и свободи Пеевски не стъпва в Народното събрание. Нямат чет свадите, в които името му е забъркано. Беше зам.-министър и отговаряше за Държавния запас, когато същият този запас бе източван брутално. Да не приказваме за контрабандата на цигари, отчетите на турските служби и отдадените на него следствия в Съединени американски щати по законите РИКО и „ Магнитски “… Той ли е образецът за младите в Движение за права и свободи? Ашколсун, Доган ага!

На четвъртото място е Искра Михайлова-Копарова. Бе министър в злощастния кабинет „ Орешарски “. Съпруга на Станислав Копаров, кото до 2003 година управлява Държавния запас, откъдето е уволнен. Срещу него се водят няколко наказателни производства.

В листата има и младежи, само че подозренията, че са от „ квотата “ на Пеевски и към този момент са усвоили чалъмите на босовете от ден на ден се ускоряват. А може и да са в ролята на марионетки.

Младите сигурно са наясно с тези дребни особености, които въздействат на тяхното кариерно издигане. Задкулисието постоянно е имало потребност от заслон, с цел да върти умерено ролетката откъм гърба. Младите са етикетът с рози, лепнат на съд с екскременти…

Жалко, че толкоз свестни хора в Движение за права и свободи си мълчат и превиват тил пред хора, които са трансформирали придвижването в златна мина за себе си и в чучело за обществото.

Положението е барутно. Всички желаят да се разграничат от Пеевски, само че ги е боязън да го създадат. Дали поради компромати, с които ги държи или поради общ бизнес – все едно. Зависимостите са оголени жици, по които протича гибелен ток. Брюксел и Вашингтон дават ясно да се разбере, че търпението им е изчерпано. Пеевски обаче няма желание да отстъпва, тъй като знае, че незабавно ще бъде хвърлен на същите прокурори, които е съветвал по какъв начин се обезврежда " опасност ". Те биха се постарали върху него на драго сърце, тъй като хем ги е боязън, хем желаят да си отмъстят за претърпени унижения.

Милионерът претендент за евродепутат ще опита да присвои активите на Движение за права и свободи и Доган, както направи с тези на КТБ. Дали обаче ще му оказват помощ и този път висши прокурори, Специализираните съд и прокуратура, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ и свинските медии - не е напълно несъмнено. Всяка коза за собствен крайник.

Ако придвижването загуби третото място на евроизборите, всички ще са наясно, че е поради наличието на Пеевски в листата, само че ще се потърси провинен, който да понесе виновността. Може Пеевски да реши, че това е Доган и да му скрои прелом. А може да стане противоположното, в случай че почетният ръководител е съхранил някакви сили.

Най-добре ще е обаче по образеца на младотурците същинските депесари да изхвърлят мършата от стадото и да сложат точка на безконтролната власт на дуета Доган-Пеевски. И тъй като звучи необикновено, доста е допустимо да се случи.

Юлиан Бекиров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР