Доджкойн е криптовалута, подобна на биткойн, която се появи на

...
Доджкойн е криптовалута, подобна на биткойн, която се появи на
Коментари Харесай

Tesla вече приема плащания с доджкойни

Доджкойн е криптовалута, сходна на биткойн, която се появи на смешка през 2013 година, само че изненадващо или не доби голяма известност, откакто един от нейните най-големи поддръжници се оказа милиардерът Илон Мъск. Именно той увеличи доста цената на криптовалутата, а в този момент към този момент я приема и като публично разплащателно средство за разнообразни аксесоари в уеб страницата на Tesla.
`Tesla

В средата на декември Мъск загатна за сходни проекти, а в този момент те се трансфораха в действителност, откакто по-рано през днешния ден притежателят на Tesla публично разгласи новината в своя профил в Twitter. Към момента тя ще се употребява само за покупка на аксесоари, само че не е изключено да бъде одобрявана и за покупка на коли, откакто от компанията видят „ накъде отиват нещата “.

Tesla merch buyable with Dogecoin
— Elon Musk (@elonmusk)
Към момента криптовалутата се приема за артикули като четириколкта Cyberquad (12020 доджкойна), катарамата за колан Giga Texas (835 доджкойна) и познатата свирка Cyberwhistle (300 доджкойна).
`Tesla

Новината за това увеличи цената на криптовалутата с 16% и един доджкойн сега се равнява на към 34 стотинки или 17 евроцента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР