Доброволци потеглиха с четири буса и два високопроходими автомобила към

...
Доброволци потеглиха с четири буса и два високопроходими автомобила към
Коментари Харесай

Помощ за пострадалите: Доброволци от Пловдив потеглиха за Турция

Доброволци потеглиха с четири буса и два високопроходими автомобила към Турция.

В екипа има доктор, парамедици, хора, изучавали избавителни действия особено при трусове, както и пещерни спасители. Всички са доброволци от разнообразни формирования и организации. Те ще останат в Турция най-малко една седмица.

Красимир Каракашев - непринудено формирование " Мейдей ": " По информация на сътрудници, които са там, спасители, картинката е много тежка. Извършват се сега избавителни дейности по време на трусове, което е извънредно рисково. Почти сигурни сме и сме го коментирали, че когато отидем, ние ще сменим тях. В такива условия един, два, три дни най-много да се работи, тъй като ще работим съвсем нон стоп през денонощието, на осветяване, през светлата част на денонощието ".

Георги Влайков – Аварийно избавяне – Пловдив: " Има 4 парамедици, аз съм един от тях, имаме доктор имаме хора, които специализират височинно избавяне, пещерни спасители, хора, които се занимават с търсене и избавяне тъкмо при трусове - по този начин, че екипът е доста разнороден ".

Георги Влайков – Аварийно избавяне – Пловдив: " Началната точка, към която се насочваме е Газиантеп - там ще държим връзка с сътрудници, които са на място. Те ще ни кажат към този момент към кое обитаемо място да се насочим и къде ще бъдем най-полезни ".

България е първата страна в Европейския съюз, която даде помощ на Турция. Още през вчерашния ден часове след трусовете страната ни изпрати двата военни самолета " Спартан " със спасители, медици и техника. На борда се качи целият алпийски отряд за избавяне на Столична община. Те се включиха с термокамери в откриването на хората, които към момента са в неопределеност.

Вътрешното ни министерство изпрати 58 спасители от пожарната. Малко след 20:00 часа нощес двата " Спартан " -а се върнаха назад в София, с цел да качат още екипи със спасители и кучета на борда. Военните самолети отлетяха още веднъж за Турция, на борда беше и екип на Българска национална телевизия. Два медицински екипа от ВМА също се включват в избавителните действия.

Вижте повече в директното включване на Таня Матева от Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР