Доброволци от Вълчедръм са готови да работят в Дома за

...
Доброволци от Вълчедръм са готови да работят в Дома за
Коментари Харесай

Доброволци от Вълчедръм имат готовност да работят в Дома за слепи хора

Доброволци от Вълчедръм са подготвени да работят в Дома за слепи хора във Вълчедръм, заяви регионалният шеф на Монтана Росен Белчев. В дома живеят 43 мъже и дами с друга степен на зрително увреждане. Част от тях имат и тежки съпътстващи болести.
Вчера стана ясно, че 27 от жителите на общественото заведение са с инфектирани с ковид. Положителни проби са дали и 5 дами от личния състав.
„ В града са въведени добави ограничения за отбрана. Хората се движат по улиците в маски, лимитирана е и работата на заведенията. В дома са основани нужните условия за обособяване на болните от здравите хора. Двама от позитивните са настанени в лечебни заведения, защото имат леки признаци, само че са с тежки други болести. За в този момент личният състав се оправя. Там са 20 души, които са подготвени въобще да не се прибират в домовете си. Има и поръчка от доброволци, подготвени да се притекат на помощ ", акцентира Белчев.
Продължава тестуването на жителите и личния състав във всички старешки домове и домове за хора с разнообразни увреждания в региона. Това е третата такава акция от началото на епидемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР