Доброволци от над 160 държави отбелязаха Световния ден на почистването

...
Доброволци от над 160 държави отбелязаха Световния ден на почистването
Коментари Харесай

Десетки почистени местности и стотици доброволци с личен пример в Световния ден на почистването 2021

Доброволци от над 160 страни означиха Световния ден на почистването () на 18 септември, който у нас по традиция се организира с поддръжката на bTV Media Group.

В рамките на обществено виновния план стотици доброволци от цялата страна се включиха с самостоятелни старания в почистването и облагородяването на десетки емблематични места и малко известни кътчета от картата на България.

 Снимка: bTV

В изискванията на пандемията от COVID-19 самодейността се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения без обичайните всеобщи акции и с фокус върху дребни авансово образувани групи и персоналните старания на доброволците.

Малки и огромни отделиха от времето си на обичани места за отдих с една задача - да видят природата към себе си по-чиста. Сред тях са и лицата на bTV - НиколаосЦитиридис и Виктория Готева, които за поредна година се включват в световната самодейност, както и талисманът на " Добрият образец " - Зеленко.

" Една пластмасова бутилка се разгражда в природата за 400 години. Представете си, ние оставяме отпадъци, които ще завещаем на нашите пра-пра-внуци ", сподели водещата на bTV Новините Виктория Готева.

 Снимка: bTV

" Докато пристигнах тук, не допусках какъв брой мръсно може да бъде едно толкоз хубаво място, необяснимо е за мен за какво човек би замърсил това. Важно е да чистим след себе си ", добави НиколаосЦитиридис.

 Снимка: bTV

Повече от двадесет акции и резултатите от дейностите на стотици доброволци към този момент са маркирани на. Всички, които желаят да отбележат регионите, които са почистили и облагородили, могат да го създадат след бърза и лесна регистрация на уеб страницата.

В поддръжка на световното придвижване Let " sDoIt World, bTV продължава и пилотната си самодейност с фокус върху казуса със замърсяването с цигарени фасове както в природата, по този начин и по улиците на България.

 Снимка: bTV

За задачата, в сърцето на редица местности, почистени от емблематични акции на през годините, към този момент са позиционирани специфични контейнери за събиране и след това - преработване, на един от най-разпространените замърсители в света - цигарените угарки.

Контейнерите имат за цел да поддържат напъните на доброволците в да отстранен от лицето на Земята един милиард нездравословни фасове.

Вижте всички фотоси
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР