Доброволци от Изправи се България редом с Мая Манолова и

...
Доброволци от Изправи се България редом с Мая Манолова и
Коментари Харесай

Изправи се България призоваха министър Гечев за пълно разследване на безразборната сеч, довела до наводненията - Политика

Доброволци от Изправи се България паралелно с Мая Манолова и през днешния ден се включиха в разчистването персонално, а и с обезпечаването на тежка техника и вода в помощ на потърпевшите от наводняване села Богдан и Каравелово. Лидерът на партията прикани във видео, споделено в персоналния й профил във фейсбук, за съпричастност от всички партии освен през днешния ден, а и през идващите дни.

Мая Манолова приключи предизборната си акция в деня на трагичното събитие и всички старания на екипите на Изправи се България в пловдивско бяха ориентирани в организация и помощ към потърпевшите. Манолова прикани и останалите партии да насочат цялото си внимание към унищожените села Богдан и Каравелово. „ Необходима е и финансова помощ за хората тук “ – акцентира още тя в живото си включване като прикани служебното държавно управление за цялостно обезщетяване за покъщнината на потърпевшите: „ Животът на хората би трябвало да бъде възобновен! “.

Лидерът на Изправи се България сподели и отнесения над река Балканска мост – резултат от безразборното изсичане на горите съгласно жителите на Каравелово. Според хората от селото всеобщата сеч и изхвърлянето на отпадната дървесина в деретата на реките са измежду главните аргументи за наводнението.

„ България е несъмнено единствената страна, в която безразборната и безобразна сеч на гората цялостни предприятия, които изкарват милиони на гърба на българската гора! “. В споделените си репортажи Манолова се обърна към служебния аграрни министър Явор Гечев, който по думите й е измамен и е належащо да бъде направено цялостно следствие. „ Трябва да има правила и правилник, и е извънредно време страната да влезе в ролята си на регулатор. “

Първопричината за срутените мостове и съгласно локалните поданици е унищожената гора.

Мая Манолова се ангажира ограничения за спасяването на българската гора да бъде измежду първите дейности на групировката ѝ в идващия парламент дружно с правилник, ограничителен всеобщото потребление на дървесина от огромни предприятия, поглъщащи безсистемно българската гора.

Въз основа на многото получени сигнали от Изправи се България дадоха обещание да създадат разкрития за унищожената гора, отговорните да понесат следствията си и истината да бъде показана.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР