Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на

...
Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на
Коментари Харесай

Ето с кои незаконни обекти още се сбогува Слънчев бряг

Доброволно са отстранени над 50 противозаконни магазина на алеята на плаж „ Слънчев бряг-север “ по силата на контракт на Министерство на туризма с новия наемател на линията.

Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м. утвърдената скица от министъра на туризма. Премахването е почнало от началото на предходната седмица и продължи до през днешния ден. Общата повърхност на разрушените обекти е повече от 1200 кв. метра. Сред тях са група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „ Глобус “ и оборудване за бънджи, магазини за облекла и обувки пред хотели „ Гларус “ и „ Чайка “. Премахнати са противозаконни обекти и в региона към хотел „ Хевън “ и „ Кариби бар “, както и пред хотел „ Ларго “, „ Астория “, хотел „ Дюн “ и „ Виктория палас “.

Те не бяха разрушени при започване на лятото поради почналия деен сезон. Припомняме, че при започване на 2017 година беше избран нов наемател на плаж „ Слънчев бряг-север “. Срокът на контракта с компанията, която бе определена да ръководи линията, е 5 години, като за всяка от тях ще заплаща на страната такса в размер на 1,650 млн. лева Цените на плажните такъми бяха понижени с 2 лева до 8 лева за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР