Доброволецът Нурай Хасан от Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ беше

...
Доброволецът Нурай Хасан от Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ беше
Коментари Харесай

Нурай Хасан беше отличен за гражданска доблест

Доброволецът Нурай Хасан от Доброволно формирование „ Черноочене – 2016 “ беше отличен за проявена гражданска героизъм от Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи.

Наградата - плакет и грамота, връчи Директорът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Кърджали комисар Сергей Заимов.

Връчването на признанието стана на спонтанна гала в кабинета на Кмета на Община Черноочене Айдън Осман в негово наличие и в наличието на гл. контрольор Иван Стефанов – Началник районен съд „ ПБЗН “ - Кърджали, Секретаря на Община Черноочене Месру Мюмюн и други от управлението на общинската администрация.

Това е израз на благодарност за присъединяване персонално на Нурай Хасан и като цяло на Доброволното формирование „ Черноочене-2016 “ в акциите които са взели участие за ефикасната отбрана на популацията при пожари, бедствия и други изключителни обстановки, сподели Директорът на РД „ ПБЗН “ - Кърджали комисар Сергей Заимов.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман напомни, че доброволното формирование е основано в края на 2016 година за попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки, както и премахване на следствията от тях. Досега са взели участие в няколко изключителни обстановки, гасене на пожари и справедливо получават това самопризнание, акцентира Айдън Осман.

34-годишният Нурай Хасан от село Черноочене показа, че в малко над едногодишната си активност като доброволец е схванал, че с цел да участващ при преодоляването на бедствени положения се изисква кураж, воля, деликатност и най-много безрезервност. Смятам, че с другите 5-тима сътрудници в Доброволното формирование сме безрезервен екип и одобрявам оценката и от тяхно име, акцентира Нурай Хасан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР