Доброволческото формирование на община Свищов и огнеборец от Велико Търново

...
Доброволческото формирование на община Свищов и огнеборец от Велико Търново
Коментари Харесай

Доброволци от Свищов и огнеборец от Велико Търново първи в конкурса „Пожарникар на годината -2018“

Доброволческото формирование на община Свищов и огнеборец от Велико Търново станаха първи в страната в националният конкурс „ Пожарникар на годината „ 2018. Церемонията бе в София в четвъртък, а премиите на спечелилите бяха връчени от шефа на националната пожарна основен комисар Николай Николов и представители на Министерство на вътрешните работи.

На награждаването са били шефът на регионалната пожарна комисар Красимир Кръстев, началникът на пожарната в Свищов Светлин Михайлов, ръководителят на Общинския съвет,който съставлява доброволците и награденият търновски огнеборец.

Евгени Стоянов от противопожарната работа във Велико Търново и носителят на първата премия в страната за противопожарен надзор. Той е на 30 г.и от Горна Оряховица. Преди да бъде назначен в РСПБЗН –В.Търново той е работил в оперативния център.
Доброволното формирование в Свищов е огромният притежател на премията в този раздел от състезанието. Негов началник е ръководителят на Общинския съвет доктор Кристиян Кирилов.

То е изцяло оборудвано с техника и нужните екипи за реакция при бедствия и повреди.Звеното бе образувано през 2013 година, а в този момент в него членуват 35 индивида,сред които и няколко дами,от които и чиновници на общинската администрация.Доброволците имат специфичен 16-местен бус, високопроходима техника и оборудвано ремарке с термокамера, резачки за метал и дърво, с няколко отводнителни помпи. Средствата за тях бяха подсигурени по взаимния план за трансгранично съдействие с румънския град Зимнич,а задачата му е основаване на по-голяма сигурност в крайдунавския район.

От 2016 година региона има първенци във въпросния конкурс,който през вчерашния ден се организира за 24-и път. С високото отличие бяха наградени Станко Лазов и Николай Александров от управлението на РДПБЗН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР