Добрият фризьор е като истински вълшебник, трансформиращ изтощената коса с

...
Добрият фризьор е като истински вълшебник, трансформиращ изтощената коса с
Коментари Харесай

8 неща, които фризьорът ви иска да знаете

Добрият коафьор е като същински магьосник, трансформиращ изтощената коса с цвят без искра в лъскава и впечатляваща грива с приковаващ вниманието колорит.

Но откакто напуснем салона постоянно се оказва, че този по този начин мечтан резултат не трае толкоз дълго, колкто ни се желае. Ако сте измежду дамите, които боядисват косата си, този противен факт сигурно ви е прочут и колкото и да се стараете да следвате заръките на експертите, от време на време просто не се получава. Оказва се обаче, че грешките в грижата за нея, които допускате, въпреки и неволни, са основни виновници за загубата на искра, цъфтящите краища и накъсването.

Ето кои са 8-те безспорни правила на фризьорите, които ще запазят боядисаната ви коса красива за по-дълго.

Правилният шампоан е от голямо значение

Инвестицията в шампоан и еликсир, съобразени с условията на косата ви, са тъкмо толкоз значими, колкото и положителното подкастряне или боядисване. Понякога обаче продуктите с гръмки обещания върху етикетите вършат тъкмо противоположното, по тази причина преди да изпробвате нещо ново, първо се посъветвайте с фризьора си. Не е наложително да си купувате от професионалната грижа, която се предлага в салона, само че просто можете да попитате коя от марките, предлагани на пазара, е най-подходяща за вас, с цел да можете да поддържате цвета и здравината на косъма.

 9d2afeb215a8ae998d5f2f0c8c26695c

Дамите с руса коса не би трябвало да пропущат часовете си

Много е елементарно да отложите визитата при фризьора със седмица, две или даже месец. Но израсналите корени са последното нещо, за което би трябвало да се тревожите, защото пропускането на час не води единствено до това. Русата коса е подложена на по-силно отнасяне и в случай че не си запишете постоянен час в салона, рискувате тя да стане още по-изтощена, късаща се, без искра и с доста цъфтежи. Ако корените ви са прекомерно израснали, на фризьорът ви ще му се наложи да третира косата ви повече, с цел да ги прикрие, което пък в допълнение ще изтощи краищата.

Опитайте се да стоите надалеч от пресите за изправяне

Това е изключително значимо предписание за дамите с боядисана коса, защото пристрастеността ви към идеално вършиме кичури е много нездравословна за нейното положение. Избягвайте изправянето допустимо най-вече. Косата ви е задоволително изтощена от третирането с багра, по тази причина стайлингът с преси и маши в допълнение ще я повреди. Коафьорите даже поучават въобще да не употребявате тези уреди, в случай че я изрусявате, имате омбре, балеаж или кичури. Запазете прическите, които ги изискват, само за специфичен случай.

И в никакъв случай не ги използвайте, до момента в който косата ви е още мокра!

Това е допустимо най-лошото нещо, което можете да аргументите освен на цвета, само че и на косата си като цяло. По този метод ще отстраните всеки резултат от подхранващите артикули, нанесени преди този момент, а вредатата от температурата ще е двойна.

 Processed with VSCOcam with e8 preset

Отървете се от старите шноли и фиби

Може и да ви звучи необичайно, само че съгласно фризьорите, в случай че въпросните фиби и шноли са прекомерно остарели, те могат да оставят трайни петна, изключително в случай че косата ви е изрусявана. След време боята и пластмасата стартират да се излющват, а това е симптом, че би трябвало да ги изхвърлите.

Не забравяйте отбраната

Ако въпреки всичко имате потребност да стилизирате косата си по някакъв метод, в никакъв случай не пропускайте продуктите, които я пазят от високата температура на пресата и сешоара. Когато косата е боядисана, най-външният пласт на косъма – кутикула, е отворен, а продуктите работят за затварянето му, което не разрешава увреждането на косъма в дълбочина.

Косата ви е толкоз сензитивна към слънцето, колкото и кожата ви

Със сигурност знаете какъв брой сухи са кичурите ви, откакто се върнете от лятната си отмора. И до момента в който лосионът със SPF отбрана е станал нещо обичайно, стане ли дума за кожата, то тогава за какво същото да не важи и за косата? На пазара към този момент има задоволително артикули, които съдържат UV отбрана, само че най-хубавият метод да я предпазите от в допълнение изтощение и изсветляване на цвета си остават шапките и шаловете.

Опитайте се да стоите надалеч от сухия шампоан

Сухите шампоани и други артикули, съдържащи пудри, са измежду най-големите врагове на боядисаната коса. Използването им в огромни количества може съществено да изсуши кичурите и също така да провокира задръстване на порите на скалпа. Ако въпреки всичко ви се постанова да нанесете подобен шампоан, правете го в деня, в който ще измиете косата си, с цел да не остава прекомерно дълго в корените й и с цел да го остраните по-лесно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР