Добрият бизнес климат и новите възможности за развитието на бизнеса

...
Добрият бизнес климат и новите възможности за развитието на бизнеса
Коментари Харесай

САЩ може да финансира разкопките при крепостта Хоталич край Севлиево

Добрият бизнес климат и новите благоприятни условия за развиването на бизнеса бяха измежду обсъжданите тематики на формалната среща на Н. Пр. Посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин с кмета на Община Севлиево доктор Иван Иванов. Д-р Иванов показа огромните вложители в региона и описа по какъв начин е реализиран през годините положителният капиталовия климат в общината. По думите му сега поради положителната бизнес среда се усилват и приходите на популацията. „ Част от хората пътуват от Габрово и други регионални градове на страната, с цел да работят тук ”- акцентира кметът на Севлиево.

Посланик Рубин благодари за гостоприемството на домакина доктор Иванов и изрази задоволството си от вложенията на американските компании в региона. Той показа, че образованието е от изключителна значимост и изрази подготвеност да спомага за повишение на езиковата подготовка на заетите в севлиевските компании. Посланик Рубин остана впечатлен от положителната бизнес среда, която предлага Севлиево и показа мнението на кмета, че е по-голяма част от вложените в региона средства би трябвало да остават тук.

Посланикът прояви и сериозен интерес към културните забележителности на Севлиево. Американската страна ще търси благоприятни условия да финансира разкопките, които се вършат сега при средновековната цитадела Хоталич, стана ясно още по време на срещата.

Кметът доктор Иванов благодари за топлите думи и подари на дипломат Рубин статуетка на Паметника на свободата – знак на града. Монументът е дело на италианския ваятел Арнолдо Дзоки, който е създател на голям брой известни произведения, в това число и на паметника “Цар избавител ” в София. Посланик Рубин получи и скъпа книга с неповторимите забележителности на Севлиево, свързани с богатата история, просвета и обичаи на града.

От своя страна посланикът подари на кмета албум със забележителностите на Вашингтон, след което се срещна с представители на главните вложители в региона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР