Добрите условия за спорт на децата и младите хора е

...
Добрите условия за спорт на децата и младите хора е
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Инвестициите в спортни зали и игрища, са инвестиции в здравето на децата ни

Добрите условия за спорт на децата и младежите е значимо както за развиването на нови спортни гении, по този начин и за развъждането на здрави деца. Затова в нашата стратегия сме заложили като акцент построяването на спортни зали и спортни стадиони, тъй като тези вложения са вложения в здравето на децата. Това съобщи Антон Хекимян, претендент за кмет на София от ГЕРБ-СДС по време на състезателен празник в " Панчарево ".
 
Децата би трябвало да имат опция да спортуват покрай домовете си. Това преди всичко значи нови спортни зали в учебните заведения и поддържане на физкултурните салони. Готови сме с плановете за създаване на 6 нови спортни зали в дворовете на учебни заведения в " Младост ”, " Витоша ", " Красно село ", " Студентски " и " Люлин ”, съобщи Хекимян. Като втора задача той дефинира построяването на спортни стадиони навън.
 
" Ще приключим скейтпарка в Северен парк, а в Западен парк ще изградим първия паркур парк в София. Западният парк ще се трансформира в площадка за републикански и международни купи, надпревари и спортно-културни събития. Ще има построено игрище за лакрос, бейзбол, крикет и други ", изясни той.
 
 Антон Хекимян на състезателен празник в Панчарево Антон Хекимян на състезателен празник в Панчарево Източник: Политическа партия ГЕРБ
" Съвместната работа със спортните клубове и федерации е извънредно значима. Заедно с тях ще приключим 4 нови спортни зали в разнообразни региони, които несъмнено имат потребност от нова спортна инфраструктура. Това са  многофункционалната спортна зала в регион " Слатина " с баскетболни стадиони и стадиони за скуош, волейбол, футбол. На второ място залата за спортна гимнастика в регион " Лозенец ", която се построява от клуба на огромния ни състезател Йордан Йовчев с поддръжката на общината. Важно е да възстановим и стадиона в " Горубляне "   дружно с Българска асоциация по мини футбол, както и построяването на стадиони за тенис на корт в " Люлин 6 ", сподели претендентът за кмет на ГЕРБ-СДС. Той разясни, че новите спортни комплекси, които се построяват на общински терени, ще дават безвъзмездни часове за учениците и децата, и остават общинска благосъстоятелност.
 
Хекимян добави, че с облагородяването на междублоковите пространства в кварталите, ще продължи програмата за създаване на детски и спортни площадки, както и фитнеси навън. " Важно е да сътворяваме условия за спорт на децата от другите възрастови групи ".
 
Кандидатът за кмет на регион " Панчарево " от ГЕРБ-СДС Евгения Алексиева съобщи, че ще работи за възстановяване на пътната инфраструктура в региона – както асфалтиране на улици, по този начин и създаване на тротоари. Алексиева уточни, че Панчаревското езеро би трябвало да бъде почистено. По думите й това може да стане с взаимоотношение с виновните институции, с които взаимно да се осъществя този план, който от години не може да се случи. 
Хекимян и Алексиева поеха ангажимент за възстановяване на градският превоз в региона и ускорение на движението му.
 
 Антон Хекимян на състезателен празник в Панчарево Антон Хекимян на състезателен празник в Панчарево Източник: Политическа партия ГЕРБ
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР