Добрите стари кутии с дискове скоро няма да си отидат.Според

...
Добрите стари кутии с дискове скоро няма да си отидат.Според
Коментари Харесай

PC геймърите предпочитата дигиталния формат, конзолните - физическия

Добрите остарели кутии с дискове скоро няма да си отидат.
Според проучване на компанията Nielsen, по-голяма част от конзолните геймъри избират да си закупува игрите на физически носители, до момента в който хората, които избират да играят своите видеоигри на по-традиционна платформа като персоналния компютър харесват цифровия формат.

Резултатите са част от проучването Games 360 на известната компания за разбор и прогностика и се основава на анкета извършена измежду 2000 геймъри от Съединени американски щати на възраст от 13 и повече години.

Цели 71% от PC геймърите избират точно цифровия формат, до момента в който 66% от конзолните геймъри споделят, че харесват физическите носители. Резултатите несъмнено будят любознание, вземайки поради появяването на услуги на огромните компании, като Microsoft GamePass, PlayStation Now, противоположната съгласуемост и облачния гейминг.

„ Сред най-често изтъкваните и исторически устойчиви характерности на гейм общността е разделянето сред PC и конзолните геймъри “, пишат създателите на отчета. „ Тези, които избират да играят на конзоли демонстрират мощно желание към физически пакетираната медия, само че играят по-малко време от тези, които избират персоналния компютър. Обратното важи в цялостна степен за PC геймърите, които всеобщо избират цифровите носители и прекарват повече време в игра. Освен това, по предписание, PC геймърите харчат повече пари от другите за видеоигри “.

Сред някои от другите открития тук са, че в съпоставения с предходната година мобилният гейминг усилва наличието си, дружно с конзолния, до момента в който обичайното PC, бележи спад в интереса. Както геймърите, по този начин и тези, които не играят толкоз видеоигри избират PS4 в кознолното пространство. Освен това, играта на видеоигри е четвъртата най-предпочитана активност в свободното време (с 11%) след малкия екран (23%), Интернет (23%), другарство с другари и фамилията (17%), а като цяло, персоналния компютър си остава желана гейминг платформа (с 22%) пред конзолите (по 14% за PS4 и Xbox One), следвани от Android (11%) и iOS (8%),

Пълните данни от отчета може да видите тук (pdf).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР